Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

CZ volby 2008

<< < (31/77) > >>

Míla:
Chaje jsem taky sama pro sebe. Pracuji 12 hodin denně, ale nějaký výsledek jsem neviděla, Jen si pamatuji z nějakých novin co rovná daň znamena, pro nás malé a kolik uspoří třeba Topolánek i Paroubek a to mě naštvalo.Zdravím a držte se musíme vydržet.Míla

Scooolie:

--- Citace: Míla kdy 26. Října 2008, 15:43:15 ---Chaje moc s Vámi nesouhlasím. Netvrdím, že je vše OK. Co udělala ODS? Jsem přesně malý živnostník, ale žádný rozdíl nevidím. Jen vidím, že změna danní nahrála těm nejbohatším. Těm ušetřila hodně, ale nám ? Měla jsem možnost teď cestovat, tak je v těch zemích solidarita bohatých s chudými. My jsme ti chudí, ale rozdíl danně je dána bohatstvím. Ne jednotná daň. Scooolie, já vím, že Vás teď štvu, ale musím to napsat.Zdraví Míla

--- Ukončit citaci ---

Mílo, ale solidarita přece existuje i za existence rovné daně. Rovná daň přece znamená, že kdo vydělá 3x víc, zaplatí 3x větší daně (neberu v úvahu i teď existující zvýhodnění slevami na daních). To přece JE solidární, když jeden člověk platí do státní kasy nějakou částku a jiný částku vyšší - odpovídající zcela přiměřeně tomu, že má vyšší příjem.

Progresivní zdanění je ale demotivující. Někdo sice vydělá 3x tolik než jiný, ale protože jsou progresivní sazby, tak jen z části zaplatí 15 %, z další části 18 %, z další 23 % a ze zbytku třeba 28 % nebo 30 %. V konečném důsledku pak ten, kdo vydělal v hrubém 3x víc má v čistém víc třeba jen 2,4 x nebo ještě méně. A to ho naštve a řekne si: "Proč se mám jak hlupák dřít, dělat 12 hodin denně, když mě stát takhle trestá?" - a jak zmínila Chaje odhlásí ŽL a jde se někam nechat zaměstnat na 8 hodin...

O solidaritě v oblasti sociálního a zdravotního pojištění, kde se platí podle výše příjmů, už vůbec nemluvím. Znám případy lidí, kteří platí vyšší sociální než má jiný hrubý plat. To snad je solidarita, ne?

Scooolie:

--- Citace: Míla kdy 26. Října 2008, 15:56:55 ---Chaje, ještě nezapomeňte, co Vás čeká po novém roce. Budete platit nemocenskou Vašim pracovníkům, to uvidíte teprve co to udělá z drobnýma živnostníkama.To vymyslela ODS. To třeba taky sehralo roli teď při volbách. Drobní živnostníci, vlastně všichni majitelé firem jsou rozuření. Budete si je chodit kontrolovat, zda jsou v neschopnosti doma, nebo na melouchu a já budu mít samé pracovní úrazy,protože pro majitele je pracovní úraz jednodušší.Zdraví Míla

--- Ukončit citaci ---

Co to udělá? To vám řeknu přesně:
Pro zaměstnavatele přestane být výhodné (když je méně zakázek) posílat zaměstnance na nemocenskou. To se stane.
A pro zaměstnance nastanou zlé časy, protože zaměstnavatelé budou důsledně žádat kontroly toho, zda skutečně jsou práce neschopní a jsou doma nebo zda nechodí v době "nemoci" ne melouchy.
To nedopadne na živnostníky, protože ti prakticky nikdy nemarodí a když, tak většinou si ani nenechají napsat neschopenku - komu by ji asi tak ukazovali? Dopadne to na flákačské zaměstnance (osobně pár takových znám, kteří v kalendářním roce 6 měsíců dělají a 6 měsíců stihnou "promarodit" - během té doby udělají melouchy, stihnou dovolenou na Kanárech, atd.)
A na pracovní úrazy se samozřejmě pošle revizák.

Scooolie:

--- Citace: Míla kdy 26. Října 2008, 17:13:38 ---Chaje jsem taky sama pro sebe. Pracuji 12 hodin denně, ale nějaký výsledek jsem neviděla, Jen si pamatuji z nějakých novin co rovná daň znamena, pro nás malé a kolik uspoří třeba Topolánek i Paroubek a to mě naštvalo.Zdravím a držte se musíme vydržet.Míla

--- Ukončit citaci ---

A nebylo to třeba tím, že ty více vydělávající dřívější systém zcela sprostě obíral? Pořád netuším, co je spravedlivého na tom, že ten kdo dokáže vydělat 3x více než jiný, má dostat v čistém podstatně méně než 3násobek...

(A nemluvím jen o politicích, představme si třeba lidi v oblasti IT, kteří vydělávají zpravidla pěkné peníze - díky své hlavě a práci od nevidím do nevidím)

Míla:
Scoolie v podstatě s Vámi souhlasím. Já jsem si vzala nemocenskou jen jednou a zjistila jsem, že bych neměla ani na pohřeb a ještě ten problém s fakturama, protože jsem i v nemoci pracovala. Nejsem žádný expert, ale jsem ekonom a jedno vím, že rovná daň umožnila, těm o kterých se bavíme a nemámáme je rádi naprosto vyšší zisky než těm drobným podnikatelům, pro které to mělo být děláno. Vždyť ve světě je běžná milionářská daň a nejsou to žádné komunistické státy. Já si myslím, že i Zoom to pěkně napsala z Izraele. Tam by jsme se měli dopracovat, ale s kterou stranou to opravdu nevím. Zdraví. Lajla tov Míla

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi