Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

Kdo slouzi v IDF aneb kolonialni zalohy

<< < (6/11) > >>

Elazar:

--- Citace: petahyah kdy  8. Září 2008, 15:18:46 ---Biflovaní se miliónů pasáží Mišny a Gemary, cizích názorů a výkladů, středověkých rabínských diskuzí nepovažuji za znalost Tóry.

--- Ukončit citaci ---

BIFLUJE se jen chudák,které dané problematice nerouzumí. Ten, kdo tomu rozumí, se UČÍ.

--- Citovat ---Také znám ty pohádky o tříbení logického a analytického myšlení , o zázračných studentech ješiv, kteří standardně a hlavně hravě zvládnou 5-ti leté studium za dva semestry. Především neznám moc Cheredim, kteří se hrnou studovat „gojské věci“ . Pokud se něco naučí rychleji tak většinou díky fotografické paměti, ne logice a analytickým schopnostem. Nebo snad existuje vědecká studie, která potvrzuje spojitost mezi geniální logikou a analytickými schopnostmi a studiem Talmudu? Existují vědecky ověřené statistiky, které potvrzují nadpřirozené studijní schopnosti studentů ješiv?
--- Ukončit citaci ---

Já žádné takové pohádky neznám. Podělte se s námi, prosím ;D
Ale znám Gaona z Vilna, Maharala, Rambama, Azriela z Gerony, Rambana, A. I. Kooka... Ti všichni studium světských věcí preferovali a podporovali a přitom byli velcí znalci Tóry. To že primitiv má potřebu dělit svět na černý a bílý, neboť nijak jinak svět nevnímá, je věc známá - ale u mě osobně se studium světských věcí a posvátných textů nevylučuje.

Vědecky ověřené informace dostanete hned jak přinesete vědecky ověřené informace o kolaboraci Teitelbauma s nacisty - takže asi nikdy  ;D  ;D

Tomsik:
Pratele, snad jsem nikomu neztratil prispevek, to jsem se ale zapotil nez jsem prisel na to jak se hybe s tematem a jak s prispevky  ;D

Elazar:
Tohle jsem vložil sem, protože se to ještě týká tohot threadu, jinak flame-war zjevně pokračuje jinde...

Jinak vynikající fotky.

Podle wiki (neověřený zdroj) tam slouží přes 1000 mužů.

petahyah:
Většina Cheredim se vyhýbá vojenské službě, pokud už na vojnu jdou tak v rámci programu ješivat hesder, což znamená že z pětiletého programu pouze 16 měsíců doopravdy slouží jako vojáci. Tedy méně než ženy. „Cheredim“ , přesněji řečeno náboženští sionisté mají jednu brigádu což je 1000 lidí, takže žádná sláva.

petahyah:
sorry ne brigadu ale jen prapor

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi