Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie

Kdo slouzi v IDF aneb kolonialni zalohy

(1/11) > >>

petahyah:
Mě to připomíná koloniální zálohy, Falašové, Parsíové, Jemeniti,… a dokonce i Drůzové a Šomerim nasazují krk za vlast  a stále početnější aškenázští Cheredim se vyhýbají vojenské službě.  >:D

Míla:
Petahyahu, tomu nerozumím. Jsem asi pitomá, ale nepochopila jsem co jste tím chtěl říci Míla >:D

eleazar:

--- Citace: Míla kdy  5. Září 2008, 20:38:57 ---Petahyahu, tomu nerozumím. Jsem asi pitomá, ale nepochopila jsem co jste tím chtěl říci Míla >:D

--- Ukončit citaci ---
Mílo nejste pitomá a nebyla jste ani na začátku debaty o jednom sedmihradském "cadikovi".

Kolega petahyah, po shlédnutí fotografií, nejspíš dospěl k názoru, že na dolní fotografii se nacházejí 3 Falášové (vpravo) a Jemenita (vlevo) a na horní je persky vyhlížející voják (druhý v řadě) a další Faláš (třetí). Což jej v součtu s tím, že v Cahalu bojují i Drůzové (gojim) a Samaritánci (náboženská menšina) nejspíš rozčarovalo. A to proto, že se jedná o příslušníky skupin, kteří až na vyjímky nestály u zrodu Teitelbaumovy noční můry (=Státu Izraele).
Naopak, pro mnohé z nich toto znamenalo velké problémy, byť jejich dnešní potomci zažívají ekonomickou prosperitu, a jaké se jejich dědečkům možná ani nesnilo.
Zato tam na fotkách nikde petahyah nenašel zrzavé aškenázské tváře, ani dlouhé plnovousy voličů strany Šas, proč asi?
A tak se jal svoje emoce ventilovat ven. Jelikož mu popularita klesla skokově o 8  bodů, tak to znamená, že se svým politicky nekorektním zhodnocením netrefil zas až tak daleko od černého :P

Pepino65:

--- Citace: eleazar kdy  6. Září 2008, 20:32:52 ---... Zato tam na fotkách nikde petahyah nenašel zrzavé aškenázské tváře, ani dlouhé plnovousy voličů strany Šas, proč asi?
A tak se jal svoje emoce ventilovat ven. Jelikož mu popularita klesla skokově o 8  bodů, tak to znamená, že se svým politicky nekorektním zhodnocením netrefil zas až tak daleko od černého :P

--- Ukončit citaci ---

Tomu říkám postřeh (popularity points). petahyah se dostal na scestí stejně jako fanuel  ;D Jelikož např. s některými názory fanuela nesouhlasím, neznamená to, že mu přiděluji negativní hodnocení z nelibosti, naopak jeho zajímavé postřehy oceními i kladnými body. petahyah projevil téměř úsudek Sherlocka Holmese, řekl bych, že si všiml něčeho nejenom z jedné, zde publikované fotografie, ale ze všech (S. Holmesovi by stačil negativ pouze jedné fotografie  ;D) Nejsem v mnoha věcech až takový znalec Izraele, ale to co petahyah zveřejnil možná je politicky nekorektní, avšak pravda a ...... za tu se platí.  :(

petahyah:

--- Citace: zoom kdy  7. Září 2008, 09:29:10 ---Mel by Tomsik nalezt nejake fotky z Nachal charedi, aby uspokojil vsechny politicke smery. Sama se take podivam.
 ::)

--- Ukončit citaci ---

Nebylo by lepší, aby byla zavedena povinná vojenská služba i pro "studenty ješiv" a aby byla zrušena veškeré pozitivní diskriminace Cheredim? Kolik procent Cheredim absolvuje vojenskou službu, kolik procent běžné neultraortodoxní populace?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi