Judaismus > Recepty

Neobvykla zelenina v Cesku

<< < (2/4) > >>

zoom:
Lidicky ja ziram, cele mesice se tu o receptech ani nepipne a na 9 av je tu receptu jako na kucharskem sjezdu. To je legrace .... Jeste ze na jom kipur se neda pouzivat pocitac. No lilky a maso to je moc dobra kombinace, napriklad do vyse uvedeneho leca, ktere popsala Zina se da pridat klobaska anebo parky anebo uzene hovezi. Anebo do gulase - kdyz se smazi cibule, k ni pridat lilky a pak maso a dusit jako normalni gulas, tak lilky vytvori opravdu velmi dobrou chut a neni treba zahustovat. Anebo vydlabat poloviny syroveho lilku, duzinu osmazit s cibuli a cesnekem a smichat s mletym masem, okorenit a naplnit do vydlabanych polovin lilku a pect v troube, prikryte alobalem anebo v pyrexu a pak dopect neprikryte. stejne se da pripravit vegetarianska verze, misto masa pouzit ryzi uvarenou asi na polovinu a pak ji dusit v lilku pomalu. Tak uz by snad pro DNESEK stacilo.

Elazar:
Trefné.. Tak to pěkně děkuju. To pak má být com kal...  ;) A ještě k tomu truchlení...

e.weissova@centrum.cz:
Taky se lilek může obalit (mouka,vejce,strouhanka) a osmažit.K tomu brambory a salát.Podobně připravuji i patisony,na cibulce podusím nakrájené patisony,osolíme,zalijeme vejci,nechám chvíličku zapéct.Poté posypu strouhaným sýrem s petrželkou.Jsou k tomuto báječné opečené brambory.

zoom:
Zkuste nekdy testicko vejce, bramborova moucka. 1 vejce necela lzice bramborove mouky, trochu sole a treba cerstve umlety pepr. Chutna to take vyyyyborne na chlebu s humusem.

Elazar:
Ještě že už je po půstu. :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi