Judaismus > Recepty

Neobvykla zelenina v Cesku

<< < (3/4) > >>

chaje:
to je dobrá diskuze...jako bych měla tušení a včera večer při nákupu jsem přihodila do košíku jeden lilek...teď jen, který recept vybrat  ;D

Zina:
Ještě bych se chtěla zmínit o hlívě ustřičné.Je velmi zdravá a ještě k tomu také chutná.
Mám jeden nenáročný recept:hlíva s kuřecím masem,plátky masa očistíme,odblaníme,obalím(v bílku smíchaném  se solamylem,lž. oleje lž.sojové omáčky.)Hlívu pórek a česnek nakrájíme na drobno.Na rozpálené pánve dáme česnek a poté obalené maso přisypeme pórek a hlívu,vše restujeme.Dle potřeby.Zalijeme kuřecím vývarem přidáme kari a dusíme.Nakonec můžeme posypat sezamovým semínkem.
Hlíva jde připravit na 100způsobu.(použiváte tady někdo hlívu ustřičnou?)

Samuel:
Jistě :) Kromě mnoha dalších možností mám v oblibě velice jednoduchý, rychlý a chutný recept na těstoviny.
Nakrájenou hlívu podusím na olivovém oleji, na kterém jsem předtím krátce osmahl na tenké proužky nakrájený česnek (množství dle chuti, já samozřejmě více). Přidáme trochu bazalky (není li čerstvá, musí stačit sušená). Pak jen přidáme vařené těstoviny ze semoliny (al dente), osolíme, promícháme a prohřejeme. Na talíři můžeme ještě přidat trochu Extra Virgin olivového oleje a promíchat. K pití suchý chlazený Sylvaner.

lechem:
Taky jeden:

Zpěnit cibulku, zasypat paprikou, nasypat na kusy nakrájenou hlívu, orestovat, zalít hovězím vývarem, pár minut podusit (opravdu jen chvilku, aby zůstala trošku "na skus"), zahustit, zasypat trochou majoránky a podávat třeba s rýží. Je to za chvilku hotové. Tak, a teď musím jít něco hledat do ledničky.

Lechem

Zina:
To jsou bájené recepty.Koukám,že jste přímo umělci.Já zkoušela i polévku:kroupy spařit vařicí vodou poté je dát vařit v osolené vodě,zpěnit cibulku,přidat pokrájenou petrželku a hlívu a také mletý kmín(podusit).Už vysmáhle zapražime moukou a přidáme k vařicím se kroupám.A je hotovo.Polévka je zvláštní chuti.
Jednoduché jsou saláty,stačí hl.zelí,to jde asi nejlépe k sobě,hlívu i zelí pokrájet,přidat lž.oleje,sůl.Hlívu vařit 20min a nesolit.
Myslím,že to stačí.Nic se nemá přehánět!Ještě jsem si vzpoměla na makrelu s hlívou,to ale zas někdy jindy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi