Jednina konverze aka sa uznava je ortodoxna KU judaizmu.
Uznává se i konzervativní (de facto totéž) a někde i reformní. Ono mezi ortodoxní, konzervativní a reformní konverzí vlastně není rozdíl.
No tak to je perlicka. Pekna hlupost Eleazare.Robite to aby ste ma nastvali?
Medzi Ortodoxnou,Reformnou a Konzervativou konverziou je EXTREMNY rozdial.V prvom rade samotne spolocnost zvykne akceptovat len ortodoxne konverzie.
To nehovorim o tom,ze v REFORMNE konverzie NEVYZADUJU obriezku atd... dokonca som pocul aj o takych ktore nevyzaduju nosenie kippy.
Hloupostmi zatím oplýváš ty, chlapče.
Tak jaký je rozdíl mezi ortodoxní a třeba konzervativní konverzí?
O tom, co společnost zvykne či nezvykne akceptovat bych ti doporučil nejprve vytáhnout paty z rodné hroudy. Situace je trochu jiná, než v ariho krásném jednoduchém světě.
Ale prosim Vas. Tak hlupostami.Ja si naopak myslim,ze zatial som podal len pravdive informacie.
Nehovorte mi tu o mojom krasnom a jednoduchom svete.Skor by som povedal ze to vy zijete v takom svete.
Vy by ste uznali este aj sekularnu konverziu.Nieco v zmysle podte vsetci do Izraela a majme sa radi.
Medzi ortodoxnou a konzervativnou konverziou je samozrejme vela rozdielov.Tak napriklad v dlzke konverzie.
Opravte ma ak sa mylim,ale nemaju nahodou ortodoxny konvertiti rovnake prava ako rodeni Zidia,zatial co reformni a konzervativni zvyknu mat problemy s udelenim obcianstva?A tie problemy su dlhotrvajuce.
Rabbi Shlomo Amar vie co robi a je to spravne.Rabini zvyknu oznacovat reformne a konzervattivne synagogy za take vselijake a myslim si ze maju pravdu. Chcete mi povedat,ze vsetci ortodoxni Zidia sa mylia a vy mate pravdu?
Koniec koncov reformna konverzia sluzi dobre vsak? Sluzi dobre aj arabom ktorym sa zachcelo socialnych davok.
Neříkej mi, co bych uznal a co ne.
V délce konverze není mezi ortdoxní a konzervativní konverzí rozdíl. Standardní doba u konzervativní může být dva roky, může být víc, může být i méně. Stejně tak u ortodoxní - od dvou až do pěti let. Jsou známé i kratší případy. Takže v tom to nebude. Tak co něco jiného - když je těch rozdílů "veľa"...
Mýlíš se samozřejmě i v udělení občanství (izraelského) - konzervativní (alespoň co vím já) s tímhle problém nemají. Navíc to je politika, nikoli judaismus.
Rabbi Shlomo Amar vie co robi a je to spravne.Rabini zvyknu oznacovat reformne a konzervattivne synagogy za take vselijake a myslim si ze maju pravdu. Chcete mi povedat,ze vsetci ortodoxni Zidia sa mylia a vy mate pravdu?
Šlomo Amar je jen člověk a může se mýlit. A tady se mýlí. Všichni ortodoxní rabíni jeho postoj nesdílí.
Co si myslíš ty je mi vcelku jedno, neb na názory jednodušeji uvažujících lidí jsem nikdy moc nedal.
A to, co tu předvádíš za moudra mě jen v mém postoji utvrzuje. Kromě rasistických žvástů jak vystřižených z Goebbelsovy propagandy jsem od tebe nečetl nic, co by stálo za to udržet to v hlavě alespoň pět vteřin.