Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Misie a židovství?
chaje:
o těch konverzích jsem četla tuhle na wikipedii, že někdy reformní, event. liberální je bez obřízky...pak jí nelze uznat, a někdy že ortodoxní neuznávají žádnou, která není ortodoxní (záleží na konkrétní komunitě)
Elazar:
No, co znám lidi, kteří dělali tšuvu, tak se třeba přihlásili někam na ješivu, studovali, půl roku, rok, dva, chodili a kurzy pořádané obcí, účastnili se b-hoslužeb... Ale jestli museli podstoupit nějaký "obřad"... To asi ne. Je to síš opravdu dobrovolné "pokání" a "navrácení se".
V každém náboženství existuje něco podobného.
ari180:
--- Citace: Elazar kdy 7. Srpna 2008, 00:19:17 ---
--- Citace: ari180 kdy 7. Srpna 2008, 00:16:03 ---Jednina konverze aka sa uznava je ortodoxna KU judaizmu.
--- Ukončit citaci ---
Uznává se i konzervativní (de facto totéž) a někde i reformní. Ono mezi ortodoxní, konzervativní a reformní konverzí vlastně není rozdíl.
--- Ukončit citaci ---
No tak to je perlicka. Pekna hlupost Eleazare.Robite to aby ste ma nastvali?
Medzi Ortodoxnou,Reformnou a Konzervativou konverziou je EXTREMNY rozdial.V prvom rade samotne spolocnost zvykne akceptovat len ortodoxne konverzie.
To nehovorim o tom,ze v REFORMNE konverzie NEVYZADUJU obriezku atd... dokonca som pocul aj o takych ktore nevyzaduju nosenie kippy.
Elazar:
--- Citace: chaje kdy 7. Srpna 2008, 00:21:10 ---o těch konverzích jsem četla tuhle na wikipedii, že někdy reformní, event. liberální je bez obřízky...pak jí nelze uznat, a někdy že ortodoxní neuznávají žádnou, která není ortodoxní (záleží na konkrétní komunitě)
--- Ukončit citaci ---
O těch liberálních se to říká, ale co je na tom pravdy - nevím, nebyl jsem u toho, nemohu očitým svědectvím sloužit ;D
O ortodoxních je to z 90% pravda. Je tu velká snaha mít "monopol" - to byla i jedna z námitek Š. Amara (nechtěl, aby neortodoxní konvertité měli právo návratu).
e.weissova@centrum.cz:
Všem přeji dobrou noc a zárověn i pěkný den.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi