Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Proč Palestinci odmítají Izrael: Jak prosté a jednoduché...

<< < (15/22) > >>

Vodník:

--- Citace: Elazar kdy 15. Června 2008, 18:04:55 ---to samé tvrdili celých dva tisíce let jiní o nás; od Řeků, přes církevní otce, Ioanna Chrysostoma, Martina Luthera až po Dolfiho..
--- Ukončit citaci ---
Vím, že se Sv. Jan Zlatoústý nevyjadřoval o židech nikterak vlídně (ono to v té době bylo nepochybně běžné, a to oboustranně), ale že by je nazýval "líné a smradlavé vši", to by mě docela překvapilo. Nemáte pro mne nějaký odkaz na ty jeho antižidovské výroky?

Vader:
Prectete si diskusi na Zvedavci, tam poznate, ze tohle bylo jeste slabe kafe.

P.S. - Nezkousejte si hrat se slovicky, to vas neni hodno a ja jsem na to alergicky. Vyberte si, co je padnejsi duvod...

Vodník:
Ad Vader: No já diskuse na Zvědavci čtu; ne sice pořád, ale víceméně s určitou pravidelností. Takovouhle hlášku jsem tam teda nenašel - což neznamená, že tam nikdo nic takového nepíše, ale Mr. Stwora takovouhle špínu dost konsekventně maže. Co tam zůstává, to jsou kommentáře v duchu "typicky židovské", popř. "typicky talmudské", což zdaleka nemá ty grády, ani bych to rasismem nenazval (nakonec bylo u mne zde diagnostikováno "nežidovské myšlení" - mám si stěžovat? ;) :D). Dejte mi vědět, až tam na něco narazíte, o.k.?

zoom:
Dnes jsem jela po Galileji a divala jsem se na arabske venice, jak se tam stavi. Vily jake najdete snad ojedinele v Herzlia Pituach (to je diplomaticka ctvrt Herzlie). Nemaji ovsem dobre vnitrni komunikace, protoze mistni samospravu to zpravidla nezajima, takze je nebuduje, rozpocty a dotace dostavaji, ale je pohodlnejsi penize zacachrovat. Ovsem ty vily to je neco. Take pozoruji mnohem vetsi drzost u mistnich arabu - priklad arabsky ridic mel dovest zidovske cestujici na urcenou adresu (coz bylo take zaplaceno), ale o pulnoci je vyklopil na krizovatce odkud museli jeste 20 minut do kopce. Jen tak a hadejte se o pulnoci se vzteklym arabem. Podobne "malickosti",  podle me o cemsi vypovidaji. Vidim to jako pruvodni jev slabosti Izraelskeho vedeni vuci Palestincum. Je to vcelku smutne. Arabove maji skutecne v IZraeli prava o jakych by se jim v okolnich statech mohlo jen snit. Do tolik proklamovane Palestiny jiste nechteji.

ari180:
Ved ja to stale tvrdim,obrovske pokrytectvo. Ono araby usli zo svojich domovskych krajin do Europy alebo do Izraela prave pred krutostou ich zakonou a islamu.Zarazajuce vsak je,ze po par rokoch v exile zacnu ziadat islamske skoly,nove mesity,vytvaraju geta kde nemoslimovia ani nemozu vstupit.Naliehaju na ostatne obyvatelstvo ku konverzii na Islam a pozyvaju si radikalnych islamskych imamov.A otvorene sa snazia premenit taku Europu na bastu Islamu.Smutne na tom je to,ze tito tzv utecenci si neuvedomuju,ze ked europu premenia na obraz svojej domovskej krajiny,potom uz nebudu mat kam emigrovat.

Dalej to pokrytectvo sa prejavuje aj tak,ze od spolocnosti si vyzaduju prisne dodrziavanie islamskych pravidiel a za ich porusenie su dokonca schopny zabit.Ale to,ze sa po veceroch ozeru do nemoty,ze slintaju po europskych zenach a cas travia v bordeloch ich uz netrapi.Dalej urazaju nemoslimov,mocia v kostoloch,napadaju misionarov.To,ze v Gush Katif podpalili Synagogy nikoho netrapilo ale dokazete si predstavit co by sa stalo keby niekto podpalil mesitu?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi