Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Proč Palestinci odmítají Izrael: Jak prosté a jednoduché...

<< < (7/22) > >>

Samuel:

--- Citace: Yan kdy 11. Června 2008, 11:41:21 ---Tak já to shrnu.

1) Termín okupovaná území jsem si já nevymyslel, ale standardně se užívá již řadu let. Je tedy obecně srozumitelný.
...
--- Ukončit citaci ---

I přesto, že se říká "Stokrát opakovaná lež se stává pravdou", já si to nemyslím a jsem přesvědčen, že ten, kdo tu lež stokrát opakuje, je buď lhář nebo hlupák.

Yan:
to vader: Jistě, admin má neomezená práva. Proti tomu nic nenamítám. Ale co že se to tady teda nesmí? Mohl bys to konkrétně definovat?

Elazar:

--- Citace: Yan kdy 10. Června 2008, 23:29:08 ---Jenomže, když použiji termín anektované území nebude tomu nikdo rozumět, zatímco když použiji termín okupované území, rozumí tomu každý.

--- Ukončit citaci ---

To mi připomíná lidovou moudrost, že podle sebe soudím tebe :D Nepodceňoval bych ostatní. Tohle je pouze o lenosti a nevzdělanosti - a jak už bylo řečeno -  to není omluvou. Tvoje logické uvažování poněkud kulhá...

Elazar:

--- Citace: Yan kdy 11. Června 2008, 11:56:57 ---
--- Citace: Scooolie kdy 11. Června 2008, 09:25:39 ---Yane, používat pro "WB a Gazu" termín okupovaná území není důkazem použití terminu technicu, ale leností myšlení. Jak může být okupovaným územím Gaza, kde Izrael zlikvidoval veškerou židovskou přítomnost v létě 2005 a předal území Palestincům?

--- Ukončit citaci ---
Jo, samozřejmě, došlo tady k předání území a vyklizení židovské přítomniosti zde. To je fakt. Na druhý straně asi nelze tvrdit že by se jednalo o zcela samostatné území se všemi atributy samostatnosti. Asi nejblíž to má k jakémusi ghetu, kdy Izrael hlídá hranice (včetně té mořské), vzdušný prostor a v případě potřeby vstupuje na jeho území.

--- Ukončit citaci ---

Je na tom hlídání si hranic něco špatného? Protože pokud ne, tak se o žádné okupované území nemůže jednat ani z principu.

Yan:
No dyť řikám, spíš gheto. Ostatně každý vidí, že realita WB a pásma Gazy je trochu odlišná (jedno izraelci opuštěné, druhé s řadou izraelských osad, spojovacích komunikací, atd.), takže hledat pro každé z nich vhodný termín by asi bylo zbytečně složité. Proto volím ten termín který jsem zvolil. Ten termín má samozřejmě i svou historii (vojenská správa, vztah vojáků k místnímu obyvatelstvu, ad.). Myslím že byl stručný, výstižný a srozumitelný. Nevidím důvod proč ho tedy neužívat. Minimálně do té doby než dojde k narovnání vztahů mezi těmi 2 subjekty. I když si myslím že především v historických souvislostech se bude užívat i pak.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi