Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Prezidentské voľby v USA

<< < (6/7) > >>

Scooolie:
Přátelé, tu sázku beru  :) Musíme se ale domluvit na podmínkách:

1) k jakému datu budeme hodnotit výsledky? K 31. 12. 2008 nebo chcete později?

2) co se bude rozumět "oklepáním dolaru"? (Budeme brát kurs k euru nebo koruně? Kolik ten kurs bude, abychom mohli říci, že se dolar oklepal?)

Navrhujte, já se sázím rád. A rovnou říkám, že k 31. 12. 2008 dolar za 20 Kč nebude  ;D

ari180:
John McCain predsa povedal,ze ako prezidentom bude nocnou morou Hamasu,tak dufam,ze to tak aj myslel,a ze naozaj presunie velvyslanectvo do Jeruzalema.
Co sa arabskych krajin tyka,maju jedine stastie to,ze maju ropu.Bolo by dobre ak by sa im minula,dovtedy by sa vyvinul nejaky poriadny alternativny zdroj energie alebo aspon spustit novu tazbu niekde inde no a araby by skoncili.......Ziadna ropa,ziadna voda,ziaden sejk nic...len pust.

gvodrazka:
 :D

Je to trochu jinak, prosím. Sázka na dolar je během na dlouhou trať a je proto nutno sledovat tendence v dlouhodobějším horizontu. Do konce roku 2008 se nesázím – z hlediska burzovního se to časově jeví, jako kdybych sázel na výsledky socceru za týden. Už vůbec ne sázky na kurz oproti € nebo švindl kurz Kč. Vysvětlím.

London Bullion Market - dne 1.6.2006 – 1 troy oz (31,1034 gr) 999/1000 Au (defacto mincovní Au) = 630,60 $ = 20,27 $/gr.
Dne 1.6.2006 – 1$ = 22.12 Kč - střed ČSOB (nejvýhodnější kurz v č.bankách).
London Bullion Market – dne 12.6.08: 861,30 $ za troy oz. U mincovního zlata (např. krugerrandů) dokonce 886,25 $. Ještě nedávno byla unce i za 1000 $.
CSOB dne 13.6.08 – 1 $ = 15,74 Kč.

Zatímco od r. 2006 do r. 2008 byl pohyb kurzu dolaru za zlato o cca 230 $, za stejné období kurz Kč vůči $ vykázal rozpětí jen o 6 Kč, ač by se měl řádově pohybovat v třímístných číslech. Všimněme si prosím, že zatímco za bolševika se kurz dolaru pohyboval (kolem r. 1988) okolo 35 Kč, pohyboval se řádově v podobných hodnotách i po celou dosavadní éru této republiky, ačkoliv je vše nyní řádově desetkrát dražší a bylo by oprávněné očekávat, že poměr mezi Kč a $ bude obdobný poměrům jako např. mezi japonským jenem a $. Tvrdím, že kurzové poměry mezi Kč a $ jsou nerealistické (mluvil bych dokonce o „úředně nadiktovaném“ kurzu uměle nadhodnocené koruny), ale to je jiná kapitola. Už slyším argumenty, že poptávka na komoditním trhu po zlatě se řídí jinými motivacemi než poptávka na kurzovém trhu po jiné měně, ale kurz zlata (byť z důvodu poptávky indických klenotníků či elektronického průmyslu) pořád o něčem vypovídá, obzvláště dnes, kdy jde vyloženě o záložní, rezervní, světové platidlo. Jak pošetilé bylo před lety tvrzení, že uchovávání zlata se prodražuje, že je to nemoderní, těžkopádné a nákladné, se ukazuje nyní. Tehdy se skutečně řada bank zlata zbavovala a odprodávaly se tuny Au. Dnes si ty banky potichu nadávají (samozřejmě i české banky).

Abychom zaznamenali autentické ozdravění dolaru, konfrontujme ho s kurzem oproti 1 troy oz zlata. Domnívám se, že hodnoty 630 $ za 1 troy oz (jako v r. 2006) bude dosaženo tak za dva roky.
Tachles: lucky future - vsadím se, že k červnu 2010 bude 1 troy oz za 630 $ (plus - minus 10 $). ;D

S.E.& O.

Gut šabes! :)

gv.

Scooolie:
Ne ne. To neberu.

Delší časový horizont budiž. Ale kurs zlata na světových trzích lítá nahoru dolů stejně divoce jako měny. Tak proč zrovna zlato?

Takže do konce roku 2009 a ke koši, kde bude mít 20 % Kč, 30 % euro, 30 % jen a 20 % libra?

Samuel:

--- Citace: Scooolie kdy 13. Června 2008, 13:02:18 ---Přátelé, tu sázku beru  :) Musíme se ale domluvit na podmínkách:

1) k jakému datu budeme hodnotit výsledky? K 31. 12. 2008 nebo chcete později?

2) co se bude rozumět "oklepáním dolaru"? (Budeme brát kurs k euru nebo koruně? Kolik ten kurs bude, abychom mohli říci, že se dolar oklepal?)

Navrhujte, já se sázím rád. A rovnou říkám, že k 31. 12. 2008 dolar za 20 Kč nebude  ;D

--- Ukončit citaci ---
Scooolie, marně hledám ve svých starých příspěvcích ten návrh sázky. Vzpomínám si, že diskuse tehdy v tématu, které nevím, jaký mělo název, zmiňovala pád dolaru a Vy jste měl názor, že se bude dolar dále hluboce propadat. Já jsem navrhl sázku, že ke konci roku bude dolar minimálně na jisté hranici (nejsem si jist, ale myslím, že byla 16,50). Pokud by byl na této hranici nebo výš, vyhrál bych, opačně Vy.
Já dal "do placu" láhev vína (Israel) Baron Wine Cellars-Cabrnet Sauvignon 1995 a ptal se co nabídnete vy. Protože jste tehdy neodpověděl, nechtěl jsem tlačit, protože jsem myslel, že nemáte zájem na sázce.
Bohužel nejsem schopný to vlákno najít ani přes různě zadaná vyhledávání. Pokud byste si vzpomněl, kde to mohlo být, budu rád.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi