Judaismus > Obecná náboženská debata

Den věřícího Žida

<< < (3/4) > >>

xenakis:
Ahoj..Všem mockrát děkuji. Od té doby jsem přečetl pár knih, které mi pomohli si dotvořit takové základní schéma ohledně judaismu. Naposledy to byla kniha od Paula Spiegela: Kdo jsou Židé?- ta se mi opravdu moc líbila a zajisté souhlasím s předmluvou Erazima Koháka, že knihu přečetl skoro jedním dechem. Jinak jsem v této době úspěšně dokončil (trochu se spožděním) gymnázium a přijali mne na mou vysněnou Hudební vědu...to jen tak bokem..))Nicméně pointa je v tom, že s velkou pravděpodobností budu mít práci v Praze a budu tam teké přes týden bydlet a tudíž očekávám nějakou tu moji aktivitu v tomto směru.)
A aby toto nebylo jen monologem i dnes měl bych jednu otázku...dvě):
1) Je zde nějaký konvertita?)
2) Jak to zde vypadá ohledně výběru, chápání, zvolení si směru? Ortodoxní, konzervativní či liberální?
Děkuji Iannis

Elazar:

--- Citace: xenakis kdy  9. Června 2008, 14:05:36 ---1) Je zde nějaký konvertita?)

--- Ukončit citaci ---

Třeba Karol E. Sidon. Proč?

xenakis:
Ahoj,
ok) neměl jsem namysli v ČR, ale zde ve fóru, pokud tedy pan K. Sidon nepíše zde nějaké příspěvky). Ne vše v pořádku, ptám se, rád bych si s někým pokecal o konverzi. O jeho konverzi.
Dík Iannis

Katarina:
Mala by som otazocku. Moja prababicka z maminej strany bola zidovka, ja uz som bola ale vychovavana v katolickej viere.
Rada by som sa vratila spat k zidovskej viere, predpokladam spravne ze bude potrebne konvertovanie, vsak? Dakujem a prajem pekny vecer

zoom:
Je to dost slozite, na jedne strane podle zidovske halachy (prava) jste zidovka pokud materska linie nebyla porusena. Na druhe strane nalezite k jine cirkvi, takze jako prvni krok by jste mela ukoncit sve clenstvi v te cirkvi. Nekteri rabini by zadali asi tzv. giur le chumra, tedy konverzi pro jistotu, jini by rekli OK jsi zidovka po matce. Asi by bylo dobre se poradit primo s rabinem v nejblizsi zidovske obci. Anebo vzdalenejsi, pokud je to tam prijemnejsi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi