Všeobecná kategorie > Dnešek v Zemi Izrael

Památný výrok

<< < (4/15) > >>

Samuel:
Mohu poprosit o originální zdroj toho výroku ? Nějak se mi nechce věřit, že se nejedná například o špatný překlad ...

Jicchak:
צריך למשוך כל האנטישמים הישרים ולחסל את הרכוש הרוחני היהודי:
Nicméně stačí si přečíst sebrané spisy, zde není až tak co objevovat, je to plné podobných výroků, stačí si vzít čokoládu nebo tak na pevné nervy a zajít do knihovny strávit tam celý den, večer to strávit duševně, a pokračovat, Jisrael ano antisemitismus ne a to v jakékoliv podobě. Naopak pakliže se vypořádámě s přízraky minulosti můžeme vybudovat lepší budoucnost. Rabi Amnon Jicchak obdržel obdpověď kde mu bylo řečeno že udržení mýtu o Herclovi pomáhá židovské soudržnosti, já se domnívám že vytváření falešných mítů židosvtví podemílá a tudíž s ministerstvem školství nesouhlasím.

Jicchak:
Kdo umí hebrejsky rabi Amnon Jicchak dokonce natočil dokumentární film, možná by jej šlo přeložit, kdysi jsem tyto věci "objevil" domnívám se že každá knihovna spisy obsahuje.

Samuel:
Právě proto, že není čas a upřímně přiznám ani chuť studovat kvůli jednomu výroku celé sebrané spisy, jsem prosil o odkaz na konkrétní zdroj. Prostě v některých věcech mám rád, když se mohu osobně přesvědčit. Ten výrok se mi ve spojení s Herzlem zdá natolik absurdní, že jsem chtěl mít jistotu, že třeba několikerým překladem z originálu do češtiny přes další jazyky nedošlo k posunu nebo zkreslení významu původní formulace.

zoom:
Je to skutecne tak, ja jsem ten film take videla, ptali se skolaku a studentu kdo to rekl, vsichni se domnivali ze Hitler anebo nekdo podobny a byli v soku. Podivam se jestli ho jeste mam doma a v tom pripade bych si ho pustila a podivala se odkud je to presne vzate. Ale pamatuji si, ze to byl presny citat. Ono se neni cemu divit. Nezapomente, ze Herzlova zena se nechala pokrtit a deti take. Ovsem jedno z deti zahynulo v Terezine jako zid. Ted me napada, ze se informace daji najit na www.shofar.net . Podivam se tam.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi