Všeobecná kategorie > Politika v Zemi Izrael
urputna pravoleva flamewar
Scooolie:
Proč bych měl citovat z Tóry? Tvrdím já snad, že je to v Tóře napsáno? A co je mě vlastně do Tóry ;D
Mluvím v obecné rovině. Že vražda vraha těmi, kdo se mstí za jeho zločiny, je morálně přijatelnější, než vražda nevinného člověka. O tom nemůže být sporu. Obojí je nicméně vražda.
zoom:
Proč by měl Scoolie citovat ausgerechnet z Tóry. On raději nastaví druhou tvář, což vlastně dělá tím, že se účastní této debaty s námi levičáky, kteří ho neustále osočují. No ale k věci, Franca bych brala, Pinocheta méně. Problém je že toho vímě o všem tak žalostně málo a vynášíme soudy. Podívejte se na situaci tady v Izraeli. Některé situace se nám zdají jako z divného románu a přitom se skutečně dějí, jenom prostě nevíme, kdo tahá za nitky. To je problém. Stejně tak nevíme kdo manipuloval kolem Slánského a kdo kolem Pinocheta. A kým vlastně bylo manipulováno. Stejně nejlepší systém je ta monarchie. Škoda, že jsme se narodili tak pozdě. A Scoolie, nikdy neříkej nikdy, je to dost nebezpečné.
eleazar:
--- Citace: Vader kdy 13. Dubna 2008, 16:46:01 ---Cituj z Tory.
--- Ukončit citaci ---
Numeri 35,19
Vraha usmrtí krevní mstitel; jakmile ho dopadne, usmrtí ho.
Ad Scooolie - vyjadřujte se prosím o Tóře s větší úctou.
Scooolie:
Omlouvám se za formulaci, která nevyzněla příliš zdvořile. Nebylo to myšleno jako rýpání do Tóry, ale do Vadera ;) ;D Nicméně to neznělo vhodně.
Vader:
--- Citace: eleazar kdy 13. Dubna 2008, 18:42:22 ---Numeri 35,19
Vraha usmrtí krevní mstitel; jakmile ho dopadne, usmrtí ho.
--- Ukončit citaci ---
Usmrtit/popravit jde i bez muceni. Asi jsem se dobre nevyjadril, ale slo mi o vyroky ohledne muceni mucitelu. Kde by pak byl jeden z piliru, milosrdenstvi ? Nesmime tyrat ani zviratko.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi