Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
Talmud
dudusko:
--- Citace: Elazar kdy 4. Prosince 2008, 22:57:27 ---
--- Citace: eleazar kdy 4. Prosince 2008, 21:56:40 ---Jestli Mojše všchno přikázal, či nepřikázal je otázka, na níž odpověd závisí na výkladu prvních veršů Deuteronomia. Názor mně blízký je znám :-X
--- Ukončit citaci ---
Já to psal několikrát a budu to psát pořád.
Ty nejsi žid, takže je jasné, že nic (nebo třeba jen něco) z toho neuznáváš a uznávat nemusíš.
Nikdo (ani já) ti to nemá za zlé, na druhou stranu je tvůj názor pro každého žida na stejné úrovni (tj. naprosto nepodstatný) asi jako názor Scooolieho ohledně šabatu (viz nedávná debata) - což je pochopitelné, když jste oba křesťané ;)
--- Ukončit citaci ---
Názor je nepodstatný do té chvíle, kdy má příslušný křesťan dost pádný klacek,aby se jeho názor stal podstatným. Voskovec a Werich by mohli vyprávět. A je celkem zřejmé, že názory nežidů jsou prosazovány velmi často právě klackem. A není už důležité, jakou podobu na sebe bere. Proto velmi pozorně naslouchám, co mi "druhá strana" říká...abych viděl "ty klacky", ještě, než se stanou pádnými. Nepodstatní lidé se svými nepodstatnými názory tvoří "veřejné mínění"...a je dobrý nápad, mít jej na své straně.
Elazar:
Zatím jsme ještě pořád ve virtuálnu, takže snad k těm klackům nedojde ;)
dudusko:
--- Citace: Elazar kdy 4. Prosince 2008, 23:10:10 ---Zatím jsme ještě pořád ve virtuálnu, takže snad k těm klackům nedojde ;)
--- Ukončit citaci ---
Nemělo by. Dělám co mohu, aby třeba u mne v práci zůstaly bezpečně uložené. A taky sousedi mého domečku, by své klackovité nápady mohli aplikovat jinde.... Vono vituálno zcela závisí na tom, kdo naslouchá. ;D
eleazar:
--- Citace: eleazar kdy 4. Prosince 2008, 21:56:40 ---Jestli Mojše všchno přikázal, či nepřikázal je otázka, na níž odpověd závisí na výkladu prvních veršů Deuteronomia. Názor mně blízký je znám :-X
--- Ukončit citaci ---
Ty nejsi žid, takže je jasné, že nic (nebo třeba jen něco) z toho neuznáváš a uznávat nemusíš.
Nikdo (ani já) ti to nemá za zlé, na druhou stranu je tvůj názor pro každého žida na stejné úrovni (tj. naprosto nepodstatný) asi jako názor Scooolieho ohledně šabatu (viz nedávná debata) - což je pochopitelné, když jste oba křesťané ;)
--- Ukončit citaci ---
Moje argumentace ohledně Talmudu se urodili v karaitských hlavách, nikoliv v křesťanských.
Elazar:
--- Citace: eleazar kdy 5. Prosince 2008, 09:01:10 ---
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
Moje argumentace ohledně Talmudu se urodili v karaitských hlavách, nikoliv v křesťanských.
--- Ukončit citaci ---
Nikoli mesiáne, nikoli, ba právě naopak... ;) Už jen proto, že takový Kirkisání nebo Naháwendí by vymyslel daleko lepší "argumentaci", než ty.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi