Judaismus > Obecná náboženská debata

jak se jmenovala žena krále Achašveróše?

<< < (2/11) > >>

Scooolie:
Tak Gn 39:9 je silný argument. Stejně jako 7 Noachických přikázání, kde se mj. zakazuje cizoložství, z čehož je jasné, že i u neŽidů se uznává svazek manželský.

Ten Nepál je samozřejmě hezký příklad - ještě jednou budeš prosit, aby tak někdo rozhodl - bude stačit jedna okouzlující Nepálčanka  ;)

Vader:

--- Citace: Jicchak kdy  7. Dubna 2007, 23:49:50 ---A co Hadas?

--- Ukončit citaci ---

Dobry vtip, na Est 2:7 jsem si nevzpomnel, ale manzelkou byla Ester, kral ji totiz pod jmenem Ester znal. Jmeno Hadasa neznal, jak naznacuje dalsi text megily  ;)

Jicchak:
Já bych se upíral opačným směrem jak si Achašveroš Ester vzal, konvertoval někdy, bylo tady někdy nějaké manželství? Jsou dvě verze midrašů podle jedné na jeho lože chodil golem v podobě Ester podle druhé verze byla situace Ester jako permanentní znásilnění, a je důkazem cudné ženy jelikož jak na začátku tak na konci to bylo znásilnění kdežto většina žen kvůli zlému pudu a hormonům na začátku znásilnění nakonec o své vůli.

Vader:
Velmi zajimave, ale mohl bych tak uvazovat i o Vashti  :D Kazdopadne diky tomu, ze jsem dvojitou volbu nenasel jsem pro Vashti hlasoval, protoze tam byla driv  :)

Jicchak:
Já ještě nehlasoval, navíc Vašty byla nežidovka takže měl právo se s ní oženit, navíc Vašty měla morálku které nevadilo že manžel má harém, byl to zhýralí dvůr, plný násilí zloby a smilstva, já se tedy domnívám že to byla Vašty podle halachy, vypravěčsky či historicky Vašty a Ester což je Hadas.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi