Judaismus > Recepty
Košer recepty pro každý den
e.weissova@centrum.cz:
Místo strouhanky dávam ustrouhanou vánočku.
Jsem zastáncem takových pokrmů:ať je to rychlé,ať je to dobré a ať je toho hodně.
Míla:
Dávám recept mé tchyně, která už s mým manželem zde není, ale dosud mám s ním velký úspěch nejen u židů . Přiznám se, že ho využívám, když nevím kudy kam a musí to být rychlé, abych se mohla věnovat návštěvě. Vemete pravé hříbky, ale jen pravé hříbky ( to nevím, tak říkala tchyně). Nakrájíte je na větší kousky (mám je připravené takto v mrazáku - pro jistotu). Vemete pánev, máslo, hříbky společně s česnekem a solí, podle chuti a jemně opečete. podáváte dle potřeby s chlebem, bílým chlebem.K tomu je možné udělat jakýkoliv salát. Přeji vám Dobrou chut´. Míla ;)
e.weissova@centrum.cz:
Paní Mílo
Hříbky byly výborné.Mám docela velkou zásobu hub,vždycky je nasbírám a potom už nikdo houby nechce,tak je přídávám jen do polívky nebo omáček.
Míla:
To jsem moc ráda. Bohužel, musím teď už bez tchyně zkoušet, ale přátelé se mi starají o různé židovské kuchařky, tak až zase na něco jednoduchého, rychlého a košér příjdu, ráda to dám ve známost. ;) Míla
Vader:
Tak jsem dnes poprve zkouse houmous, ne ze by to bylo spatne, naopak, ale asi jsem to prehnal dle receptu s citronem (2 stavy z citronu na 150 g cizrny).
A tak se ptam znalych a odborniku - ma byt houmous kysely, nebo jsem narazil na nedobry recept ?
BTW nasel by se nekdo, kdo by mi poradil jak na domaci pitu ? Odmenim dvema body potlesku ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi