Judaismus > Recepty
Košer recepty pro každý den
Vader:
--- Citace: eleazar kdy 23. Března 2008, 20:15:26 ---Přeposílám z internetu recept na pitu. Nutno dodat, že jsem jí nakonec nepekl, protože jsem dal přednost klasickému macesu.
--- Ukončit citaci ---
Za recept dekuji. A propos, muj slib je splnen ;)
zoom:
Pozor neplest pojmy -
1. mouka na vyrobu macesu - mele se bez pridani vody, v CR asi vubec neni k dipozici.
2. macesova mouka - jiz upecene a rozemlete macesy, pouziva se na peceni, vareni a smazeni po dobu Pesachu. (a i behem celeho roku)
3. macesove knedlicky jsou tak dobre prave proto ze jsou z macesove mouky. Mozna ze se behem roku daji delat podobne ze strouhanky.
Eleazarovi se omlouvam, nechtela jsem se dotknout, nechapu, ze je v dnesni trzne svobodne CR problem sehnat macesy. Je to opravdu vyzva pro business.
eleazar:
Neomlouvejte se zoome, nemyslela jste to zle a já měl minulý rok prostě smůlu, že jsem přišel, až už bylo vyprodáno a do Pesachu nové nepřišly.
Tady si můžete přečíst, jak se mele mouka v ČR:
https://vydavatelstvi.vscht.cz/knihy/uid_isbn-80-7080-530-7/pages-img/121.html
A tady je stránka o Pesachu a chomci, docela slušně zpracovaná:
https://zidovskaobecdecin.wz.cz/judaizmus/pesach.htm
zoom:
Kdo by to rekl, ze to v Decine tak pekne vedi. Skutecne pekne zpracovano, pokud to je spojene s realizaci tak vsechna cest. To ceske mleti mouky je skutecne vedecke a na me trochu moc.
Kazdopadne si letos macesy sezente radeji vcas. Ja jsem ted byla nakoupit a prave tam macesy zacli vybalovat a take vino (nakup se uskutecnil v Izraeli, aby nedoslo k mylce). Ale s koser vinem neni v CR problem.
S pozdravem a uspechy pri pesachovem uklizeni. Zoom
Míla:
Nemá to nic společného s košer, recepty, ale úplně jste mě roztesknila. Poslouchám Songs of Izrael, které jsem si přivezla, nejraději bych to tady zbalila a byla u vás a nakupovala taky tam, ale bohužel to nejde. Tak alespoň vyřiďte moc pozdravů tam, že uprostřed Evropy je řada lidí, kteří jsou alespoň duší v zemi otců.Míla :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi