Všeobecná kategorie > Náměty ohledně podoby tohoto fóra
Samuel:
To je divné. Já měl zato, že si právě php bere texty z databáze, generuje z toho obsah webu a protože si bere z databáze obsah v jiném kódování než je nastaveno pro web, vzniká zmatek. Když si dám zobrazení zdrojového kódu stránky webu, jsou tam prostě natažené texty již s otazníky jako náhradou některých znaků s diakritikou. Že si nevymýšlím mohu dokumentovat screenshotem z Akregatoru, kde jsou nadpisy některých článků ještě korektně s diakritikou a zároveň i s chybnou (viz příloha). Screenshot hlavní strany jsem poslal e-mailem odpoledne.
Tak b-hužel přílohy nejdou ve fóru posílat, jak by se zdálo v rozšířených možnostech (mohu případně také poslat na e-mail, bude li zájem).
Vader:
Ale jiste, jen jsem tvrdil, ze to nesouvisi s databazi ani kodovanim fora. Prece bychom nemeli spolecnou databazi pro forum i hlavni stranku.
Samuel:
No, ono to teoreticky je zcela možné a některé redakční systémy, které mají fórum jako součást systému to používají běžně, že jsou v databázi tabulky pro hlavní web i tabulky pro fórum. Já to psal především jako upozornění na nějakou chybu, která vznikla nově nějakým zásahem u vás (update apod.).
Vader:
Za upozorneni samozrejme dekuji, dokud nedoslo ke zmene DNS zanzamu (odstratovano 06:30), nebyla zpetna vazba.
Nicmene nase forum je zcela nezavisle.
Scooolie:
Právě jsem dostal přeposlané oficiální stanovisko
https://forum.eretz.cz/index.php/topic,314.msg4056/topicseen.html#msg4056
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi