Judaismus > Obecná náboženská debata

Eden a nebe

<< < (5/6) > >>

Elazar:
Myroch: He he, tohle opravdu talmud není  :D Tohle je jen chaos

Yan:

--- Citace: Scooolie kdy 27. Prosince 2007, 10:51:27 ---Omyl. Proč bych "mesiánského Žida" neměl považovat za křesťana? Přijal křest? Věří ve spásu skrze odpuštění hříchů díky zástupné smrti Ježíše Krista, kterého považuje za Mesiáše a Syna B*žího? Samozřejmě, že ano. Je to tedy křesťan. Jak vyšitý.

--- Ukončit citaci ---

Dotaz ateisty. Tomuhle všemu musí křesťan věřit?

Scooolie:

--- Citace: Yan kdy 27. Prosince 2007, 12:19:46 ---
--- Citace: Scooolie kdy 27. Prosince 2007, 10:51:27 ---Omyl. Proč bych "mesiánského Žida" neměl považovat za křesťana? Přijal křest? Věří ve spásu skrze odpuštění hříchů díky zástupné smrti Ježíše Krista, kterého považuje za Mesiáše a Syna B*žího? Samozřejmě, že ano. Je to tedy křesťan. Jak vyšitý.

--- Ukončit citaci ---

Dotaz ateisty. Tomuhle všemu musí křesťan věřit?

--- Ukončit citaci ---

Ano ano. Různé křesťanské směry mají vyznání víry lehce odlišné, ale více méně je základem.
Viz také https://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A9do

Yan:
Já to myslel jinak. Já samozřejmě pocházím z křesťanského kulturního prostředí. A vzhledem k tomu že pocházím z prostředí České republiky, tak samozřejmě nejsem věřící  :) nicméně za křesťana bych se asi označil spíše než za muslima........ samozřejmě mám na mysli obecné životní hodnoty, bez toho náboženského balastu.

Elazar:
:D  :D Ale pokud máš
--- Citovat ---na mysli obecné životní hodnoty, bez toho náboženského balastu
--- Ukončit citaci ---
  tak jsi ateista (agnostik, zápaďan, Evropan, Čech, kdoví co ještě) ale určitě ne křesťan (to můžeš být klidný  :D ).
- a považovat se za křesťana ve smyslu obecných životních hodnot, bez toho náboženského balastu je stejně nesmyslné, jako považovat se za Čecha, ale bez toho národního a jazykového balastu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi