Vážení čtenáři a návštěvníci těchto stránek,
po posledním dlouhodobém výpadku Eretzu.cz, který trval mezi sedmým a šestadvacátým prosincem 2024 o. l. jsem se s těžkým srdcem rozhodl vzdát se pozice moderátora sportovní sekce a ukončit spolupráci s tímto serverem. Izraelskému sportu jsem se věnoval od března 2007, tedy přes sedmnáct let, a považoval jsem to za čest, neboť moderní izraelský stát mám upřímně rád a považuji se za jeho celoživotního přítele. Oddanost Izraeli a sionistické myšlence z pohledu křesťana – ne nejsem Žid a nikdy nebudu – jsem snad mnohokrát dokázal svými proizraelskými články na serverech a blozích, na nichž působím a dá-li Bůh, i nadále budu.
Aby ale moje aktivita měla smysl, potřebuje k tomu funkční server. Několikadenní a v posledním případě několikatýdenní výpadek Eretzu tuto podmínku nesplňuje. Nelze shromažďovat sportovní výsledky a informace „do šuplíku“ a přitom nemít jistotu, že nefunkční server bude obnoven. Případně, že dříve či později se situace nebude opakovat. Takto hazardovat s vlastním časem nejsem nadále ochoten, neboť ho mohu využít účelněji – a ano, i ve prospěch šíření dobrého jména Státu Izrael.
Jsem si vědom toho, že sportovní stránky Eretzu byly svým způsobem unikátním projektem na českém internetu. Leč nemohu jinak. Poslední dlouhodobá nemožnost Eretz otevřít a vkládat data byla oním příslovečným stéblem, které zlomilo velbloudovi hřbet.
Děkuji administraci Eretzu, že mi umožnila po tak dlouhou dobu izraelský sport na těchto stránkách prezentovat a přeji jí a všem návštěvníkům radostné další dny Svátku světel a v občanském roce 2025 mnoho dobrého.
Pokoj vám!
Lubomír Stejskal
- mrstejskal -