Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Ad Soutěž

<< < (4/13) > >>

Vader:

--- Citace: myroch kdy  3. Prosince 2007, 08:00:09 ---můžu se odvolat ještě předtim než budu znát výsledky? :)

--- Ukončit citaci ---

Ne  ;) Teda ze budou rejpat zrovna voni, to bych necekal  :P

--- Citovat ---jaký linuxový distro je lokalizovaný do jidiš? já nenašel žádný :( lokalizované ve smyslu přeložené do jidiš, nejenom že je tam hebrejský kalendář, tvary čísel apod)

--- Ukončit citaci ---

Base lokalizace jsou hned pro nekolik dister, za vsechny treba Madriva 2006, coby prukopnik (jojo, Mandriva je humus, ale je to holt taky linux). Stejne tak jsou na Linuxtracker.org cas od casu k sehnani jina distra, ale moc se "neprodavaji", protoze uzka specializace na jidis asi nikoho moc nelaka. Off-topic : vyborne ciste hebrejske distro je Echad Linux  ;)

--- Citovat ---jinak díky za celou soutěž celému realizačnímu týmu, bude se mi stýskat přátelé.

--- Ukončit citaci ---

Dekuji za diky, ale ke konci uz jsme byli tak trosku vyhoreni. 3 mesice 4 otazky denne, a zadnou neopakovat, to opravdu neni lehke. Nicmene uvazujeme nad light verzi souteze, kdy by byly otazky (rekneme tri) zverejneny pro cely mesic, a ten mesic by mohli soutezici hledat, patrat a podobne.

Vader:

--- Citace: Elazar kdy  3. Prosince 2007, 11:09:28 ---Já se sice soutěže neúčastním, nicméně mám dvě připomínky - týkají se otázek 29. a 104, respektive odpovědí na ně (a just budu heretik >:D).

--- Ukončit citaci ---

Nojo, kdo jiny nez heretik by tady drazdil Vadera heretickymi otazkami ?  ;D

--- Citovat ---29. - Levité měli odejít do Judska - ale je přece psáno: Soudců 18:30 Danovci si tam postavili tu tesanou sochu a Jónatan, syn Geršóma, syna Mojžíšova, i jeho potomci byli kněžími kmene Danovců až do dne, kdy byli ze země vysídleni.
Je možné namítnout, že tradiční masoretský text uvádí jméno otce Geršoma jako Mnaše, že tam byly modly atd. - ale je o nich řečeno, že to jsou levité.

--- Ukončit citaci ---

No to sice ano, ale ma to dva hacky, presneji receno haky.
Zaprve jsme se ptali na jinou konkretni dobu, mnohem pozdejsi. Koneckoncu hned prvni slova 19. kapitoly Soudcu jsou "V tech dnech, kdy nemeli v Izraeli krale..." V dobe, na kterou jsme se ptali, o techhle pacholcich neni zminky a je naopak zdurazneno, ze levijci si sbalili svoje veci a odesli do Judska
Druhy hacek jste zminil sam  ;)

--- Citovat ---Otázka 104. - Obávám se, že toto není jednotný názor a to ani ze strany náboženských autorit, od tanaitů počínaje, přes Rambama až po acharonim - kdybyste řekli, že chcete obecnou odpověĎ, tak možná, ale i tak - takhle jednoznačně se to formulovat nedá.
Zvažte to - kvůli těm nebohým soutěžícím - otázku 104 by možná šlo vyškrtnout...

--- Ukončit citaci ---

V podstate nemate nepravdu, ale jak receno vyse, muzete s tim nesouhlasit, ale to je tak vsechno, co s tim nadelate  ;D Neprasknu, kdo s touhle otazkou prisel, ale budte ubezpecen, ze nikomu nebylo ukrivdeno. I kdybychom byli takovi ukrutnici a skrtali soutezicim body dle nalady (coz se nedelo, kazdou odpoved jsme si pekne precetli a pri sebemensich naznacich spravne odpovedi jsme bod uznali), pak nikdo, kdo mel byt jen hypotetickou sanci se umistit na celnych mistech poskozen nebyl. Vyskrtnutim otazky 104 by byl vysledek uplne stejny, pouze o bod pro vsechny nizsi.
Odvolani se zamita  >:D

Scooolie:
Vader má vždycky pravdu. Ledaže mám pravdu já  >:D

Nicméně mohu potvrdit, že nad odpověďmi byla vedena seriozní debata a bylo-li možné některou z nich uznat, uznána byla.

BTW: Elazare, kdo podle Vás postaví Třetí Chrám a kdy? ;) ;D

myroch:
no yo, ta mandriva je fakt v yiddish. sem holt zase za vola :)

myroch:
btw. co ty vysledky :D to uz nejde vydrzet :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi