Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Ad Soutěž
Scooolie:
Už se to blíží... viděl bych to po půlnoci... nebo, že bychom dodrželi tradici v 8 ráno? >:D
myroch:
no po pulnoci uz mam pulnoc ;D ale v 7 rano rad mrknu :D
Vader:
Tak pratele, uz nam tam visi odpovedi. Na vyhlaseni vitezu si jeste malinko pockate, protoze potrebujeme souhlas jeste jednoho souteziciho ke zverejneni jeho jmena.
Proti vysledkum neni odvolani; kdo se bude odvolavat, je heretik >:D
myroch:
můžu se odvolat ještě předtim než budu znát výsledky? :)
jaký linuxový distro je lokalizovaný do jidiš? já nenašel žádný :( lokalizované ve smyslu přeložené do jidiš, nejenom že je tam hebrejský kalendář, tvary čísel apod ( viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Lokalizace ).
jinak díky za celou soutěž celému realizačnímu týmu, bude se mi stýskat přátelé.
Elazar:
Já se sice soutěže neúčastním, nicméně mám dvě připomínky - týkají se otázek 29. a 104, respektive odpovědí na ně (a just budu heretik >:D).
29. - Levité měli odejít do Judska - ale je přece psáno: Soudců 18:30 Danovci si tam postavili tu tesanou sochu a Jónatan, syn Geršóma, syna Mojžíšova, i jeho potomci byli kněžími kmene Danovců až do dne, kdy byli ze země vysídleni.
Je možné namítnout, že tradiční masoretský text uvádí jméno otce Geršoma jako Mnaše, že tam byly modly atd. - ale je o nich řečeno, že to jsou levité.
Otázka 104. - Obávám se, že toto není jednotný názor a to ani ze strany náboženských autorit, od tanaitů počínaje, přes Rambama až po acharonim - kdybyste řekli, že chcete obecnou odpověĎ, tak možná, ale i tak - takhle jednoznačně se to formulovat nedá.
Zvažte to - kvůli těm nebohým soutěžícím - otázku 104 by možná šlo vyškrtnout...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi