Judaismus > Obecná náboženská debata
Lze pouzit koberecek typu "muslimak" ?
chawwa:
--- Citace: Vader kdy 25. Března 2007, 04:40:55 ---Pratele, mam halachicky dotaz (pravda, zejmena kvuli tomu, abych otestoval forum) ;)
Lze na Jom Kipur pouzit v synagoze jako podlozku koberecek typu "muslimak", kdyz nevim, jestli byl cilene vyroben jako muslimska proprieta nebo naopak jen jako cetka pro turisty ? Neni lepsi predpokladat, ze je to vec pro modlosluzbu a vubec to nekupovat ? :-)
--- Ukončit citaci ---
heh,vyhodilo mi to upozornění, že se zde nepřispívalo nejméně 120 dní... ;D. Nic méně mně toto téma zaujalo. Koberečkům fandím a proč jen na Jom Kipur? Modlíme se přece každý den,ni? Vůbec muslimové mají dobré zvyky-omývat se před vstupem do mešity, zout se,klekat aj. Nevím, jak někdo vůbec může spojovat islám nebo kobereček k modlitbě s modloslužbou :-\?
Elazar:
--- Citace: chawwa kdy 23. Prosince 2008, 17:41:34 ---
--- Citace: Vader kdy 25. Března 2007, 04:40:55 ---Pratele, mam halachicky dotaz (pravda, zejmena kvuli tomu, abych otestoval forum) ;)
Lze na Jom Kipur pouzit v synagoze jako podlozku koberecek typu "muslimak", kdyz nevim, jestli byl cilene vyroben jako muslimska proprieta nebo naopak jen jako cetka pro turisty ? Neni lepsi predpokladat, ze je to vec pro modlosluzbu a vubec to nekupovat ? :-)
--- Ukončit citaci ---
heh,vyhodilo mi to upozornění, že se zde nepřispívalo nejméně 120 dní... ;D. Nic méně mně toto téma zaujalo. Koberečkům fandím a proč jen na Jom Kipur? Modlíme se přece každý den,ni?
--- Ukončit citaci ---
Protože na Jom kipur v synagoze poklekáme na zem a ukláníme se až k zemi.
daniel lehotsky:
to chawwa,)spajat s modlosluzobnictvom?napr.len preto ,lebo ja prostak mozem mat Styri manzelky a niekdo ,kolko sa mu odda?No je toto spravodlivost? ;)
chawwa:
--- Citace: Elazar kdy 23. Prosince 2008, 20:25:42 ---
--- Ukončit citaci ---
heh,vyhodilo mi to upozornění, že se zde nepřispívalo nejméně 120 dní... ;D. Nic méně mně toto téma zaujalo. Koberečkům fandím a proč jen na Jom Kipur? Modlíme se přece každý den,ni?
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
No to je hezké a doma by to nešlo?
eleazar:
--- Citace: chawwa kdy 24. Prosince 2008, 14:16:04 ---
--- Citace: Elazar kdy 23. Prosince 2008, 20:25:42 ---
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
--- Ukončit citaci ---
No to je hezké a doma by to nešlo?
--- Ukončit citaci ---
Ž 96,9 v nádheře svatyně se klaňte Hospodinu! :-[
přijímám návrhy na realizaci :(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi