Judaismus > Obecná náboženská debata

Lze pouzit koberecek typu "muslimak" ?

<< < (7/28) > >>

Elazar:

--- Citace: eleazar kdy 24. Prosince 2008, 15:24:05 ---
--- Citace: chawwa kdy 24. Prosince 2008, 14:16:04 ---
--- Citace: Elazar kdy 23. Prosince 2008, 20:25:42 ---
--- Citace: chawwa kdy 23. Prosince 2008, 17:41:34 ---
--- Citace: Vader kdy 25. Března 2007, 04:40:55 ---Pratele, mam halachicky dotaz (pravda, zejmena kvuli tomu, abych otestoval forum)  ;)
Lze na Jom Kipur pouzit v synagoze jako podlozku koberecek typu "muslimak", kdyz nevim, jestli byl cilene vyroben jako muslimska proprieta nebo naopak jen jako cetka pro turisty ? Neni lepsi predpokladat, ze je to vec pro modlosluzbu a vubec to nekupovat ? :-)

--- Ukončit citaci ---
heh,vyhodilo mi to upozornění, že se zde nepřispívalo nejméně 120 dní... ;D. Nic méně mně toto téma zaujalo. Koberečkům fandím a proč jen na Jom Kipur? Modlíme se přece každý den,ni?

--- Ukončit citaci ---

Protože na Jom kipur v synagoze poklekáme na zem a ukláníme se až k zemi.

--- Ukončit citaci ---
No to je hezké a doma by to nešlo?

--- Ukončit citaci ---
Ž 96,9 v nádheře svatyně se klaňte Hospodinu! :-[

přijímám návrhy na realizaci :(

--- Ukončit citaci ---

Hurá na Har ha-bajit! Zítra ve dvě u Chain gate, když nás bude deset tisíc, tak nás nezastaví, souhlas?  :D

eleazar:
Zítra? :-\ To je moc kách.

Ale je zajímavé, jak nám to oběma mysí stejným směrem. Když jsem ti před drahnou dobou toho verše všiml, tak mě napadlo to samé. Nečekal jsem, že nejsem jediný ;)

Michal Vejvoda:

--- Citace: karaitecz kdy  6. Června 2007, 21:40:14 ---podle dvou Židů žijících v současnosti,  jednoho "karaitisty" a druhého  "talmudisty"(účastníků diskuse) jsem modloslužebník, jestliže vzývám ČLOVĚKA Ježíše. Ovšem podle jiných Židů, např. těch, kteří šířili "kristovství" v I. stol. o. l.,
Kazdy kdo se modli k nekomu jinemu nez JHVH je modlosluzebnik, kazdy kdo vyznava nekoho jineho nez JHVH je modlosluzebnik. To snad potvrdi i Talmudiste ;)

--- Ukončit citaci ---

Jenže,
my jsme přesvědčeni, že Ježíš a JHVH jedno jsou, respektive, že v člověku Ježíši se plně zjevil JHVH.

Vader:

--- Citace: Michal Vejvoda kdy  3. Ledna 2009, 23:45:44 ---Jenže,
my jsme přesvědčeni, že Ježíš a JHVH jedno jsou, respektive, že v člověku Ježíši se plně zjevil JHVH.

--- Ukončit citaci ---

V tom pripade jsem presvedcen, ze jste modlosluzebnik  ;)
Tora a koneckoncu cely Tenach mnohokrat opakuje, ze Sefa nelze jen tak videt (ci bez uhony potkat), ze jediny, s kym si jako s kamosem popovidal byl Moshe (a i tomu ukazal jen zada), atd atd... A najednou - bum ho ! Nejenze se objevi jako clovek, On se jeste potrebuje narodit... Ten, ktery stvoril vse  :o

Elazar:

--- Citace: Michal Vejvoda kdy  3. Ledna 2009, 23:45:44 ---
--- Citace: karaitecz kdy  6. Června 2007, 21:40:14 ---podle dvou Židů žijících v současnosti,  jednoho "karaitisty" a druhého  "talmudisty"(účastníků diskuse) jsem modloslužebník, jestliže vzývám ČLOVĚKA Ježíše. Ovšem podle jiných Židů, např. těch, kteří šířili "kristovství" v I. stol. o. l.,
Kazdy kdo se modli k nekomu jinemu nez JHVH je modlosluzebnik, kazdy kdo vyznava nekoho jineho nez JHVH je modlosluzebnik. To snad potvrdi i Talmudiste ;)

--- Ukončit citaci ---

Jenže,

--- Ukončit citaci ---

Jak to říct slušně, abych se našich křesťanských přátel nedotkl...

Nu, když myslíte.
(na pohledu židovství to ale nic nezmění - ostatně o tom už tu nespočet debat bylo).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi