Judaismus > Obecná náboženská debata
Lze pouzit koberecek typu "muslimak" ?
Elazar:
--- Citace: Michal Vejvoda kdy 6. Ledna 2009, 18:55:47 ---
--- Citace: Elazar kdy 6. Ledna 2009, 18:14:45 ---B-h má mnoho jmen a "B-h" je dle židovské tradice jedním z nich.
Pokud se to píše hebrejsky, tak třeba následovně: א-ל, א-להים, אלקים apod.
--- Ukončit citaci ---
První Vámi napsaná hebrejská verze je podle mne úplným psaným vyjádřením jména Elohím.
--- Ukončit citaci ---
Ne, není ;)
Michal Vejvoda:
--- Citace: Elazar kdy 6. Ledna 2009, 21:09:32 ---
--- Citace: Michal Vejvoda kdy 6. Ledna 2009, 18:55:47 ---
--- Citace: Elazar kdy 6. Ledna 2009, 18:14:45 ---B-h má mnoho jmen a "B-h" je dle židovské tradice jedním z nich.
Pokud se to píše hebrejsky, tak třeba následovně: א-ל, א-להים, אלקים apod.
--- Ukončit citaci ---
První Vámi napsaná hebrejská verze je podle mne úplným psaným vyjádřením jména Elohím.
--- Ukončit citaci ---
Ne, není ;)
--- Ukončit citaci ---
No jo, není. Omlouvám se.Přehlídl jsem že místo ה je tam ק. :o
eleazar:
Elazare vidíš sám, jak si jsou některá hebrejská písmena navzájem podobná (arabská také). :-[ Další výmluva, proč neumět číst slova, co jsem předtím viděl napsaná jen v latince. ;D
Vader:
--- Citace: Michal Vejvoda kdy 6. Ledna 2009, 17:36:09 ---Promiňte , mohl bych se zeptat, proč ve slově Bůh neustále vynecháváte ů a používate takovéto zkratky, které stejně každý (pokud jim porozumí) přečte. Možná tomu nerozumím, ale podle mne se i tetragram normálně psal, pouze se nevyslovoval(nevyslovuje). Pokud použití v diskusi berete jako jeho vyslovení...i tak se to dá vyložit ::). Ale hebrejský ekvivalent slova Bůh - Elohím se normálně vyslovuje, ne?
--- Ukončit citaci ---
Pisu to tak z hlediska bezneho uzu. Co kdyby si to nekto vytiskl a vyterel si s tim papirem zadni tvar. Berte to proste jako zyk. Tecka. V hebrejstine take spousta lidi pise eloKim. Staci jako vysvetleni ?
Vader:
--- Citace: eleazar kdy 6. Ledna 2009, 23:05:37 ---Elazare vidíš sám, jak si jsou některá hebrejská písmena navzájem podobná...
--- Ukončit citaci ---
A zkusil jste nekdy uvazovat o tom, jak strasne matouci jsou pro "nelatinkovce" treba pismena C, G, O, Q a podobne ;) Neverte tomu, ze se latinka cte lehce sama od sebe, zvlast kdyz je text vyveden v nejakem obzvlaste vypecenem fontu :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi