Všeobecná kategorie > Dnešek v Zemi Izrael
Dnešek v Zemi Izrael od r. Jicchaka
Samuel:
Ano, tak takto si představuji příklad pro chucpe.
Scooolie:
Je to na první pohled exemplární chucpe. Ale jen na první pohled.
Představme si spořádaného Araba, který rád pracoval jako zaměstnanec Židů v Guš Katif. A najednou spolu něco upeče izraelská a palestinská vláda a on dostane vyhazov z práce. On o žádné vyhnání Židů z Gazy nestál, ale také se cítí poškozen vyhazovem, za který nemůže. Podle mě by klidně vyhrát pracovněprávní spor mohl. Ovšem jeho židovský zaměstnavatel by pak měl žalovat Stát Izrael...
Samuel:
Já myslím nejen na první, ale i na jakýkoli další.
Jak můžete žalovat zaměstnavatele, že Vás propustil, když Vám prostě z důvodů viz major tu práci dál poskytovat nemůže. Ten zaměstnavatel byl prostě z toho místa vyhnán. Navíc většina zemědělských provozů zůstala v použitelném a využitelném stavu. Na jiném místě jsem psal o tom, že arabové zničili například skleníky, které Židé opustili, místo aby v nich pokračovali v hospodaření, když už jim grátis spadly do klína. Takže to je spíše chyba arabů, že nebyli schopni na mnoha stávajících místech dál pracovat, třeba pod jiným arabským zaměstnavatelem. Ale to by musel mít Hamás i jiné zájmy než jen jak hromadit zbraně, získávat a cvičit nové teroristy a sebevražedné atentátníky.
Víte s touto logikou bychom mohli dojít i k tomu, že Němci sice sebrali židům majetky, vytrhli je z jejich prostředí a tím jim sebrali jejich práci, ale vlastně jim dali jiné ubytování a práci v německých firmách :(
Vader:
Ja bych to cele chapal tak, ze Palestinci chteji odskodneni za stazeni Izraele z Gazy. A to je chucpe.
gvodrazka:
:P
Palestinci chtějí odškodné za to, že jsou Palestinci; za to, že vůbec existují. ;D
Aby „tahadija“ vydržela aspoň pár šabesů a kluci mohli mít pár dní relativní veget (jako hoch na fotu z Jerusalem Post). :)
https://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1204213998418&pagename=JPost%2FPage%2FSlideShow
Šabat šalom přátelé.
:)
gv
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi