Všeobecná kategorie > Dnešek v Zemi Izrael
Dnešek v Zemi Izrael od r. Jicchaka
e.weissova@centrum.cz:
Přátele jsem s vámi.
zoom:
Všichni kdo jste sem napsali velmi citlivě a krásně a smutně o situaci tady a pietnim shromáždění v Liberci jste jasně dali najevo svůj postoj v této situaci a těžké době. Tady v Izraeli není situace zdaleka jednoduchá a obávám se, že lépe nebude, dokud vedení státu nepochopí že musí jednat. Teroristický útok v Jeruzalémské ješivě je strašný a srovnatelný s tím, co provedli nacisté v Osvětimi s rodiným táborem. Stejná je i lstivost s jakou tehdy přinutili budoucí oběti psát korespondenční lístky, které byly antidatovány a dnes se stejnou lstivostí si palestinci hrají na vyjednávání o míru a obviňují Izrael z porušování lidských práv. Je smutné, že svět toto nechce pochopit a uznat. Stejně jako Američani létali nad Osvětimí a věděli co se tam odehrává, dnes svět nechává řádit palestiské vrahy a ještě jim platí. Je to nepochopitelné.
Míla:
Máte naprostou pravdu. Každý, kdo to myslí s Izraelem a jeho lidem dobře si tyto otázky musí klást. Dovolím si vám doporučit knihu Johna Loftuse a Marka Aaronse: Tajná válka proti Židům. Musím říci, že mě neskutečným způsobem otevřela oči a domnívám se, že už si na tuto otázku dokáži odpovědět. Židovský národ mocným světa vadil a jak je vidět vadí stále. V českém překladu vydalo nakladatelství Goldstein&Goldstein v roce 1997. Mohu vřele doporučit, ale je to velmi smutné čtení.
Míla
Avniela:
To, co píše zoom je smutná pravda. Svět skutečnost prostě vidět NECHCE. O to víc si vážím otevřených očí pana Topolánka a jeho postoje k situaci. Kéž vytrvá. (Viz dnešní článek od Scooolie - snad by bylo dobré Scooolie, kdybyste k výrokům politiků vždy napsal i kde jste je vyslechl nebo přečetl)
Tamar:
čtvrtek, 03. 04. 2008
Ve světle mnoha hrozeb v současné době ohrožujících židovský národ se budou dnes napříč celým Izraelem a v Monsey (New York, USA) konat velká modlitební shromáždění.
..tak mě napadá, že bych se ráda, alespoň v duchu, připojila.. v kolik hodin našeho času je 18°° v Izraeli?.. nevíte někdo..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi