Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Vtipy
Tamar:
Jaakov si dal vyčistit svůj talit. Vybral si tu nejlepší čistírnu v Golders Green - Yu Feng. Bylo mu řečeno, aby přišel za týden. Po týdnu dostal talit a fakturu na 50 liber.
"Padesát liber za vyčištění jednoho malého talitu?" diví se Jaakov.
"Ne," odpovídá Yu Feng, "Pět liber za vyčištění talitu, čtyřicet pět liber za rozmotávání všech těch uzlů!“
Tamar:
Vyprávíte-li vtip sedlákovi, směje se třikrát. Poprvé při vyprávění, podruhé, když mu vtip vysvětlíte, a potřetí, když ho pochopí.
Statkář se směje dvakrát. Při vyprávění a při vysvětlování.
Důstojník jen jednou - nic si vysvětlovat nenechá.
A když vyprávíte vtip Židovi, přeruší vás v polovině a řekne:
"Ten znám, ale povím vám lepší."
Rabín Salme Rabensaft, známý učený talmudista, byl kárán svými přáteli, že se chce rozvést se svou hodnou a krásnou ženou.
Rabín chvíli mlčel, pak zul jeden střevíc a pravil:
"Podívejte se, jak krásný a zdobený je tento střevíc! Žádný z vás nemá tak pěkný střevíc. Ale jen sám vím, kde mě tlačí! "
gvodrazka:
Zase jsem jednou za uherák coural po Jewlarious:
8)
1.
Rivka si právě dělá dopolední kafe, když zazvoní dveřní zvonek. Otevře a před dveřmi stojí elegantně oblečený muž:
„Dobré ráno madam - jsem od Svědků J..vých a …“
Rivka ho přeruší: „Právě si dělám kafe, proč nejdete dál a nedáte si se mnou… he?“
Muž velmi překvapen souhlasí. Po kávě Rivka rychle povídá: „Teďka jdu ven někam poobědvat – v tomhle momentě fakt nemám čas si s vámi povídat, ale kdybyste si rád se mnou něco zakousl, můžeme si povídat později…he?“
Muž šokován nabídkou souhlasí.
Když dojedí, Rivka se spokojeně protáhne a povídá: „O.K., jsem celé ucho. Proč mi nezačnete pěkně od počátku vykládat všechno o hnutí Svědků Je..vých … he?“
Muž překvapen rozpačitě vyhrkne: „Wow, nejsem schopen vám něco říci – nikdy jsem se tak daleko nedostal…“
2.
Jednoho dne se Sapperstein rozhodne naučit se prát. Začne u svého trička. Nato dá tričko do pračky a haleká přes celý barák na svoji manželku: „Jaké mám dát u trička nastavení pračky?“
Ta pokojně odpovídá: „To záleží na materiálu. Co píšou na tvém tričku?“
Sapperstein haleká zpátky: „...píšou tady… – Nike…“
Tamar:
Rabin v synagoze drží řeč:
- Zjistil jsem, že Rusové nás nemají rádi, protože neumíme pít vodku. Musíme se to naučit. Zítra každý donese do synagogy láhev vodky, nalejeme všechno do velkého sudu a budeme se učit pít.
Abrahám šel domů a tam mu Sára říká:
- Nebuď hloupý, Abrahám, na co budeš kupovat vodku. Vezmi lahev vody, tam v synagoze, kdo pozná, že v sudě vodky je jedna lahev vody? Abrahám tak učinil.
Na druhý den rabín nabral naběračkou ze sudu, kam židé slili donesenu vodku, ochutnal, smutně se rozhlédl po shromážděných a říká:
- Tak teď už vidím, proč nás Rusové nemají rádi.
Tamar:
::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi