Všeobecná kategorie > Historie Izraele
Chazarska teoria
Tiferet:
Eleazar,Elazar,dekuji vam za vyklad a Eleazarovi za odkazy. Diky hledani po Janu Hyrkanovi jsem nasla dobrou interpretaci historickych souvislosti. Kdyz clovek neni zbehly v historii ani v Pismech,musi si opravdu davat bacha aby se nenechal zmanipulovat temi,kdo historii prekrucuji....Jak von nekdo to umi laikum tak krasne podat :o,
Tiferet:
V židovské symbolice Ezau symbolizuje Řím, posléze křesťanství, jako zavržený bratr Izraele, podobně jako Izmael někdy symbolizuje islám.
Tak to ho lituju docela,protoze neverim ze by Ezau napachal tolik zla co Rim a krestanstvi...
e.weissova@centrum.cz:
Chtěla bych se zeptat jak se uchovaly rodokmeny rodů po staletí.Je to vůbec možné?Lidé po staletí migrovali,jsou to svědectví předavána ústně,nebo písemností uchovávané.
Elazar:
--- Citace: e.weissova@centrum.cz kdy 28. Dubna 2008, 23:54:25 ---Chtěla bych se zeptat jak se uchovaly rodokmeny rodů po staletí.Je to vůbec možné?Lidé po staletí migrovali,jsou to svědectví předavána ústně,nebo písemností uchovávané.
--- Ukončit citaci ---
Které rodokmeny máte na mysli?
e.weissova@centrum.cz:
Nemám na mysli Starý zákon.I když jej neznám vůbec dobře,tak na mne působí věrohodně a věřím víc tomu co je tam napsáno než co bylo napsáno dá se říct až počátkem novověku. Vychází mnoho historichých knih,celé dynastie rodu a to mě připadá skoro nemožné mít
takové záznamy,někde uchované.Viděla jsem dokonce na pultech dynastie Ježiše.Také bylo válkami zničeno mnoho dokumentů.U nás celkem jde vyhledat rodokmen až k 14.st. Většinou na farních matrikách.Ale dál je to velmi těžké.Myslím to obecně.Například se píše,ten učenec pocházel z rodu.. několik stol.nazpět.U šlechtických rodu to je známe i když kdo ví.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi