Stejné historické období? To nemyslíte vážně...
Na území palestiny byli Židé už od 12. století před Kristem, u nás tu byli slované až od 5. století po Kristu...kdepak se nám ztratilo 1700 let?
Možná by nebylo od věci, než na něco zareagujete si přečíst to na co vlastně chcete reagovat, Již po několikáté se vám stalo že polemizujete s něčím co jste si do mého vyjádření sám dosadil či přímo špatně pochopil.
Formulace s níž tady polemizujete jsem užil (stačí se podívat pár příspěvků dopředu) v této podobě a souvislosti (cituji)
.....v době před zničením 2.chrámu určitě. Takže s tou formulací mnohem dříve lze souhlasit. Pro srovnání bych jenom uvedl, že někdy v těchto dávných dobách na území Českých zemí dominovali Keltové respektive Germáni.... (konec citace) jak jistě víte (tedy alespoň doufám) ke zničení 2.chrámu došlo v prvním století našeho letopočtu. To je také doba kdy na našem území dominovali opravdu Keltové respektive Germáni, jak tam uvádím. Následně jsem pak formulací
přibližně stejné historické období naznačil že je to míněno s jistým časovým rozptylem. Nic o pobytu Slovanů na našem území jsem ve svých příspěvcích
v téhle souvislosti neuváděl, tak mi není jasné, proč to tam najednou vytahujete vy, respektive proč vytahujete 5.století a začínáte s tím polemizovat neřkuli počítat. V daných souvislostech totiž (a to jste asi přehlédl) je kladena podobnost mezi Izraelity a Kelty (potažmo Germány) jakožto původní obyvatele daného území, zatímco Slované tu naopak mají úlohu těch co přišli až následně.
Tato období, tedy dominance Izraelitů v Palestině a Keltů (respektive Germánů) v českých zemí se na časové ose opravdu částečně překrývají,
což bylo podstatou mého příspěvku. S výpočtem kdy tato historická období začali jste začal vy až teď a z nějakého záhadného důvodu jste si tam ke všemu dosadil špatné historické období.
Ta diskuze má jakýsi vývoj, a je třeba ji vnímat jako diskuzi argumentů které na sebe navazují, nikoli jako jednotlivé výkřiky.