Všeobecná kategorie > Historie Izraele
Novověké
Scooolie:
--- Citace: Martin kdy 4. Dubna 2007, 21:47:32 ---Docela bych vám doporučil k přečtení knihu "Palestina a židovská práce i mravnost od Jaroslava Petrboka z roku 1927."
Pro zájemce....k dostání v městské knihovně v Praze...zítra vracím:)
--- Ukončit citaci ---
Kdyby to nebylo moc tlusté, tak bych poprosil o okopírování, resp. o naskenování. Autorská práva by už možná mohla být i volná (což bychom museli ověřit, trvají 70 let od smrti autora), tak by bylo možné to přetisknout. I kdyby ne, tak by to stálo za přečtení...
Vader:
--- Citace: Scooolie kdy 4. Dubna 2007, 22:11:32 ---Autorská práva by už možná mohla být i volná (což bychom museli ověřit, trvají 70 let od smrti autora)
--- Ukončit citaci ---
Obavam se, ze te zklamu, ale speleolog, badatel a basnik J. M. Petrbok se AFAIK dozil doby takorka nedavne (prinejmensim oslavil sedmdesatiny, narozen 1881), ergo kladivko autorska prava nadale plati.
Scooolie:
Njn. Tak buďme rádi, že měl tak dlouhý život :) Nicméně ta knížka by mohla být zajímavá aspoň k přečtení - kdyby byly nějaké neveřejné kopie ;)
Martin:
Dnes jsem knihu vracel do knihovny, jelikož mě vypršela lhůsta :)
Takže pokud mě nějaký ze čtenářů zdejšího serveru nepředežene, mohl bych si to zítra opětovně vypůjčit a ofotit.....není to pro komerční účely, tak by to snad mohlo být košer ;)
P.S.
Teď jsem se pro kontrolu díval na jejich web a mají to absenčně ve dvou exemplářích.
Scooolie:
No, striktně vzato je legální si dělat kopie jen pro vlastní potřebu.... Na druhou stranu, pokud taková kopie je pořízena a je zdarma poskytnuta někomu dalšímu, pak se sice jedná o zásah do autorských práv, ale fakticky vzniká škoda jedině knihovně, a to ve výši poplatku, který by jinak mohla vybrat za půjčení knihy...
Takže nic drastického.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi