Už jsem v této debatě podruhé, na rozličná témata, ale ještě jsem se nevyjádřil k tomu, o čem tato debata začala.
Nikdo nebude popírat protiisraelské zaměření V. Stwory. Do jaké míry je p. Stwora vysloveně protižidovský, to si netroufám posoudit, neboť ho neznám. Myslím si ale, že i to je nakonec jeho právem.
Zásadně ale musím oponovat názvu tohoto tématu. Jestli p. Stwora něco je, tak ne nacista nebo neonacista, ani kommunista, a to i přes některé jeho radikální postoje k některým menšinám a přes kontakt s Erikem Sedláčkem.
Můžeme s ním nesouhlasit (např. v jeho obhajobě kuřáků), ale nikdy jsem ještě na Zvědavci nebyl svědkem toho, že by p. Stwora podněcoval k nenávisti. Že dává slovo i popíračům holokaustu, to je v USA svobodným právem (já sám jsem rovněž proti trestání popíračů). Nikdy jsem nebyl svědkem toho, že by p. Stwora sám holokaust popíral (možná zpochybňoval?) nebo hájil nacisty, o kommunistech nemluvě.
Proto si myslím, že název tématu je zavádějící. Můžete p. Stworu nemít rádi - a nikdo se vám nebude divit - ale označovat ho za neonacistu prostě není pravdivé.