Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Neonacista Stwora

<< < (18/31) > >>

Jicchak:
Dovoluji si upozornit že antisemitismus a antisionismus spolu dnes velmi úzce souvisí, jelikož antisemité používají antisemitismus jako přístřeší pro nenávist k Židům jako takovým a to ze stejného důvodu z jakého byli pravděpodobně zcenzurovány antisemitské články na zvědavci a tím je strach ze zákona chránícího práva menšin a též z případného trestního postihu. Kolik charakterních Židů je oněmi antisionisty nevím, nevím proč známá skupina Naturej karta mající několik stovek členů z nichž jsou známé činy především jedné skupiny v této skupině mnoho charakteru nemá, vydávají se za ortodoxní Židy nicméně například vedoucí skupiny Friedmann ve Vídni nejí košer a porušuje šábes, tedy pouze používají oblek ortodoxních Židů, žít v převlečení není moc charakterní. Ostatně ortodoxní komunita na ně uvalila klatbu včetně zákazu pohřbívání, proč to tedy dělají? Pro peníze od islamistických a neonacistických organizacích, které je financují, já jsem naopak hrdý že necharakterních Židů je navzdory situaci tak málo, tudíž Naturej karta jsou naší dobrou vizitkou jak málo Židů je ochotno prodat sama sebe, důvodem možná je osvobození z Egyptského otroctví jehož duchovní důsledky přetrvávají dodnes. Nezáleží na tom zdali nazveme antisemitismus antisionismem či jinou přezdívkou hlavní je podstata neměnná po tisíce let vyjádřená slovy rabi Šimeona bar Jochaje Esav nenávidí Jaakova. Nicméně neustále se nachází spousta skutečně slušných lidí kteří něčemu takovému dokáží odporovat a to je potěšující.

Scooolie:

--- Citace: Vodník kdy  6. Května 2008, 18:41:35 ---
--- Citace: Scooolie kdy  6. Května 2008, 17:59:55 ---Max je hlavní postavou článku na Zoufalci. Klasická Stwůrovina. Věty vytrhané z kontextu, domýšlení vydávané za skutečnost, atd.
--- Ukončit citaci ---
Onehdá jsem pochvaloval článek pana Blausteina o chybných krocích české byrokracie vůči neonacistům. Tenhle článek se mu ale nepovedl. Nevím, co p. Stwora "vytrhal z kontextu", četl jsem to na Psu a nepovažuju ho za zdařilý ani vyvážený. Opakované průzkumy potvrzují, že proti radaru v ČR je nadpoloviční většina obyvatel. Je tedy účelovou manipulací poukazovat na kontakty některých těch extremistů mezi nimi s teroristy. Ne všichni antiradaristé jsou kommunisté, levičáci nebo antisemiti. To bychom taky mohli brojit proti stavbě dálnic nebo ježdění vpravo, protože to zaváděl Hitler.

--- Ukončit citaci ---

Tak o tom, že většina obyvatel ČR je proti radaru není pochyb. Nicméně ten článek neútočí na lidi, co jsou proti radaru obecně, ale právě jen na tu zmíněnou iniciativu Ne základnám.
Mám pocit, že jemu leží v žaludku právě někteří ti lidé z iniciativy a ne antiradaristé obecně. Tedy odhaduji, ještě jsem se neptal.

Samuel:
Ostatně to, že většina anket vychází ve prospěch odpůrců radaru není nic až tak překvapivého v Česku. Zde je přeci národní vlastností většiny s ničím si nikdy nepálit vlastní prsty a problémy nechat řešit jiné. O tom také vypovídá jeden z posledních výzkumů, kdy nadpoloviční většina byla proti stavbě radaru v Česku, ale podobné procento souhlasilo s tím, že umístění radaru v Evropě zlepší bezpečnost obyvatel Evropy.
Takže radar ANO, ale někde za hranicemi, aby "kdyby něco" my jsme byli z obliga. Fakt zvláštní povahy.

Jicchak:
S tím nelze než souhlasit, bezpečnost funguje tak že se na ní musí někdo podílet. Že jsou lidé proti radaru je věcí vysvětlování, ale to že existuje iniciativa placená zeměmi jako je Irán který investuje vše do budování raket schopných zasáhnout celou evropskou unii včetně portugalska to je ač již jsem byl za údiv upomenut udivující jak je to možné? A jak je možné že někdo něco takového zveřejňuje či tomu naslouchá? Dokud antiradaristé nevyčistí své řady tak ale ani žádná diskuse nebude možná, tedy myslím diskuse věcná. Tato skupina je opravdou ostuda Československa, které má tradice demokratického státu, ne teroristického podhoubí, ale možná lze říci že ona skupinka je tak malá (mám na mysli ty kteří působí v zájmu cizích mocností), že to naopak dobrý základ potvrzuje, ale potom by se tento základ měl od podobných iniciativ distancovat napříč názorovým spektrem na otázku radaru.

Vodník:

--- Citace: Jicchak kdy  6. Května 2008, 19:20:33 ---Dovoluji si upozornit že antisemitismus a antisionismus spolu dnes velmi úzce souvisí, jelikož antisemité používají antisemitismus jako přístřeší pro nenávist k Židům jako takovým
--- Ukončit citaci ---
To nepopírám, ale není to totéž. Už jsem tu jednou uváděl příklad, že řada (i když zas asi ne tolik) římskokatholických kněží zakrývá celibátem homosexualitu nebo pedofilii, v žádném případě ale nelze říct, že je to totéž. Neměl jsem na mysli Neturej Kartu, i když jejich web není bez zajímavosti. Za všechny bych jmenoval Harolda Pintera, ale jejich seznam se kdysi skvěl na tzv. "S.H.I.T.-listu" (bylo jich pár set a tak nevím, kolik z nich bylo charakterních).

--- Citace: Jicchak kdy  6. Května 2008, 19:20:33 ---Nezáleží na tom zdali nazveme antisemitismus antisionismem či jinou přezdívkou
--- Ukončit citaci ---
No já bych řekl, že na tom záleží stejně, jako když nazveme římskokatholického kněze římskokatholickým knězem a ne homosexuálem nebo pedofilem. Antisionismus je legální politický postoj, zatímco antisemitismus je formou rasismu. Jedná se o zcela odlišné věci, bez ohledu na to, že mezi antisionisty je celá řada antisemitů. Mezi sionisty je jistě většina Židů, přesto to není totéž.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi