Podívejme se na státní rozpočet trochu komplexněji, kromě armády a zdravotnictví se z něj dotují například, televize, rozhlas, sport, divadla, univerzity, školy a další. Některé z těchto záležitostí charedim vůbec nepoužívají např. divadlo, kino, televizi, některé předměty vyučované na univerzitách (třeba gender studies, která jsou všude a dotovaná až běda). Takže nevím proč někomu vadí, že třeba na nějakých dávkách dostanou víc. Je to asi tak, jako já v domě platím paušální částku za používání výtahu, ale o šabatu a svátcích jej nepoužívám, takže vlastně dotuji sousedy, kteří jej používají a navíc jim vadí, že na schocišti svítí tři ubohé zářivky. Takže tak nějak. Stejně tak jako mi vadí, že se z mých daní platí např. Chanin Zuabi, tak mi vadí, že se má platit reformní rabíni, kteří to mnohdy s refornou přehánějí až tak, že vlasně není jasné proč si říkají rabíni. tedy v tom smyslu, že je zcela zbytečné ten termín používat, protože v mnohém spíš připomínají sekulární lektory z kulturního domu či animátory v hotelu, než duchovní autoritu.