Všeobecná kategorie > Kultura, hudba, literatura

"Šoa"movies

<< < (4/7) > >>

bibin:
Studentka řečtiny "hledá na wikipedii"??? No a co tak toto: Sedláček, Stanislav: Slovník řeckých slovotvorných komponentů v terminologii přírodních věd. SPN Praha 1971,  391 s.... :) Ach pardon. Vy se mrtvé jazyky učíte na  didaktickém ekvivalentu Alles Gute....

bibin:
to Marcela: jenže i v dny následující....je myšlena láska a pouta B"h-em daná k svému miláčkovi...(jen a pouze).

Talmid:
Já si myslím, že dobré filmy jsou i v žánrech ne smutných, ale nejsou tolik ceněny, protože se reakce na ně častěji různí. Kdežto tyto filmy, kde člověk má plakat, jsou zaprvé točeny dobrými režiséry, co si na to troufnou (chudý druhořadý režisér se tímhle neodvažuje prorazit, vydělat). Točí to režiséři už znalí pro umění a estetiku(to z ní divně). Svým způsobem je to i jednoduché(tudíž neriskují krach), protože k cíli (hlubokému duchovnímu prožitku, smutku, pláči, tlaku na prsou) vás vedou padouši. No a takový nacistický padouch vyvolává spolehlivý odpor, a také lítost ke svým obětem. Ty jsou čím dál tím více utlačovány, hnány do kouta. Potírání jednotlivých práv poskytuje spoustu prostoru pro jednotlivé shoty-jestli to definuji správně, kde se autor může soustředit na detail. Utrpení se prostě dobře točí a dobře prodává-stejně jako se dobře hraje role padoucha.

PS: wočičko, napiš sem jak ti dopadlo to psaní té práce. Jako velkej fanda do filmů bych si to rád přečet - lvy si klidně piš s i-zajímá mě smysl. ;D

Tamar:

--- Citace: bibin kdy 10. Dubna 2012, 17:41:20 ---A) ad Marcela....není se o čem bavit.
...neříkáte oba s Vaderem k filmům a jejich hodnotě mnoho (nebo ano?).

--- Ukončit citaci ---

tak.
není.
nemluvila jsem o těch filmech vůbec.
jen o tom způsobu, jak tady komunikujete..

--- Citace: bibin kdy 10. Dubna 2012, 18:33:58 --- Každopádně" šoa movies" je znevážením už "titulkem".
--- Ukončit citaci ---
Měla jsem dojem, že právě znepokojení nad touhle skutečností přimělo Wočička napsat ten dotaz..

--- Citace: wocicko kdy 10. Dubna 2012, 18:09:03 --- A Marcelo, nemusíš o filmech nic "vědět" stačí nějaké "vidět" a mít je ráda, anebo nerada  ;D od toho jsou! 
--- Ukončit citaci ---
nevím..
nejsem si jistá.
 Mám k filmům rozporuplný vztah. Buď je miluju anebo se jim zásadně vyhýbám. Vyhýbám se často ze strachu, že mě děj pohltí a já se zamiluju. Takže už jsem roky neviděla žádný film. Stejný vztah mám ke knihám. Jakoby příběh měl tu moc porušit a rozmělnit můj vlastní život. Vím, že nemá. Je to naopak.

Zatím, co bibin s Wočičkem po sobě střílejí jeden příspěvek za druhým, poklidný konec směny se mění na zběsilý sled skutečností.  Zvonky, telefony..  někomu je jenom špatně, někdo zvrací a někdo má vysokou horečku.  Rychlé kroky po chodbách, odmykání dveří, zase telefony..  .. teploměry, čisté povlečení, trička.. pokažená tiskárna, hledání zdravotní dokumentace, zdravotní karty.. tváříme se starostlivě, nedíváme se na hodiny, které ukazují aspoň hodinu po skončení pracovní doby a víme, že člověk, kterého sanitka právě odváží do nemocnice se nevrátí. 

--- Citace: bibin kdy 10. Dubna 2012, 18:59:17 --- to Marcela: jenže i v dny následující....je myšlena láska a pouta B"h-em daná k svému miláčkovi...(jen a pouze).

--- Ukončit citaci ---
Není to spíš obráceně? O našem vztahu k Němu?
Podle různých zdrojů, co jsem našla, jde rozhodně o naše osobní vztahy. O tom, jak se chováme k druhým, jak sami k sobě ..

bibin:
"šoa" movies jak otitulkováno, si vymyslela wocicko. Angličtina ho nezná, vyjma filmu o Shoah (šoa), který se tak i jmenuje, snad je to tedy Shoah movie (neústrojné) protože v Am. je movie to, na co je fajn si zadrajvovat károu, a čučet z auta na plátno. Nebo se věnovat partnerce. Píše se to ovšem SHOAH, aby aspirace hlásky na závěr byla jiná, než u SHOW. Takže "šoa" movies (šou?) je skutečně wocickův tvar, už proto, že hned v onom prvním příspěvku se táže, proč to vyvolává takovou pozornost, zájem, přitažlivost.... Jinak, našel jsem fórum balbatiků (s  dalším komplexním neurologickým postižením), kde si sdělují, jak na toto postižení získat invalidní důchod. Budiž. Ovšem, můj chondrodystrofický známý-tedy trpaslík- nikdy nemluvil o tom, že chce (musí) být kosmonautem. Evidentně je ovšem normální, když dysgrafici (slovo "orthos" je zbytečné) chtějí být  slavnými romanopisci. :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi