Všeobecná kategorie > Kultura, hudba, literatura
"Šoa"movies
bibin:
A) ad Marcela....není se o čem bavit. Spielbergův věrný žák Summers natočil po vzoru svého učitele za 160 milionů odpadový brak, film Van Helsing, a wocicko jen píše scénáře (diskrétně půvabné) k Van Helsing se vrací....neříkáte oba s Vaderem k filmům a jejich hodnotě mnoho (nebo ano?). Respektive nic. B) Vadere. Pří vší úctě: šlechtí Vás marné gesto rytíře k mladé ženě, kterou vidíte tísněnu, tak tasíte...a jdete do výpadu. ;) Musím Vás zklamat, ještě dříve, než Vám kordem protnu kolenní vaz (abyste za mnou neběžel...o život Váš mi neběží...) klasická světová psychiatrie používá názvu hydrofobie, což je řecko-řecká složenina o strachu z vody.(Wocicko odskloňuje). Užívá ho i česká psychiatrická škola, řekněme založená prof. Vondráčkem (slyšel?). Nicméně, inovacím, i nesmyslným (latinské voda a řecké strach), tedy Vaše" aquafobie" se meze nekladou. Zkuste se obrátit na dra. Höschla, předsedu čes. psy. společnosti. Ale odborně se neblamujte.
wocicko:
Děkuji Vaderovi za přesunutí diskuze tam, kde má být. Já si osobně taky myslím, že jde jen o "hrůzu" a titulek: "Podle skutečné události" funguje jako magnet. Lidé se taky vesměs neradi nechávají překvapit, rádi vidí, to co znají, omlívané stále dokola. Film o masakrech v Kambodži by asi s válečným Polskem soupeřit nemohl, protože většina diváků ani neví, co to Kambodža je... Mě by nenapadlo točit film o holocaustu, ono je to i dost drahé, Osvětim se rozpadá a "architekti holocaustu" už jsou mrtví... Jen jsem chtěla znát další názory, protože jsem zrovna v čera narazila na další "trhák" tentokrát francouzský "Odsun" a fakt nevím, proč to na servrech hodnotících filmy má tolik procent, ani Jean Reno to nezachránil, i dkyž dělal co mohl.
Když to takhle píšu... je to smutné, filmaři musí "spolknout to svinstvo pýchu" a opakovat tragédie (s implantovanou romantikou, nejlépe milostným trojúhelníkem) nebo mít zatraceně moc štěstí.
Děkuji Marcele a zdravím ji (s tou dis-... měla pravdu, jen jsem nechtěla zbytečně zabíhat do detailů, abych nemátla všechny diskutující, kteří náhodou nejsou speciální pedagogové).
Tamar:
je to fakt.. o filmech se bavit nemůžu, nic o nich nevím..
a co se týká diskuze.. .. pomalu končí třetí den Omeru... co si to nechat projít myslí ještě "skrz energie" příslušející dnešnímu dni..
https://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/276675/jewish/Omer-3.htm
wocicko:
῾ο ὑδρωφοβος , ὑδρωφοβου , ὑδρωφοβω , ὑδρωφοβον , ὑδρωφοβοι , ὑδρωφοβων, ὑδρωφοβοις , ὑδρωφοβους
Já jsem to taky našla (na Wikipedii ;) ) že hydrofobie je chemický ekvivalent aquafobie, termínu "Psýché-játrického". Abychom se trošku drželi tématu, udělám oslí můstek: četla jsem skvělý článek jednoho věhlasného francouzského "psýché-játra", kde hledal psychické poruchy v dílech Polanského a Buňuela - moc jsem se nasmála, ten člověk neměl vůbec páru o tom, co je to umění - asi nikdy žádný film neviděl. Jiný psychický potřeh, o mnoho zajímavější, měl americký mormonský státní zástupce, který si všiml přítomnosti živlu vody téměř ve všech Polanského filmech. To je zajímavé! A voda, primordiální síla, omniprezentní mythém ve všech starověkých civilizacích... to je materiál!
A Marcelo, nemusíš o filmech nic "vědět" stačí nějaké "vidět" a mít je ráda, anebo nerada ;D od toho jsou!
bibin:
Samozřejmě existuje otázka, proč po Obchodě na korze byl třicetiletý hiát "světové kinematografie". Že by prachy byly až za krize? Možná vzkaz, "zopakujeme to s vámi kdykoli znova"? Každopádně" šoa movies" je znevážením už "titulkem". Šoa není šou, aby k tomu bylo přidáváno movie, ledaže by skutečně někdo pomýšlel na "the move"pohyb, odsun. Myslím, že lidé, kterým "koule světové politiky" vybila rodiny hůře, než kuželky, by neměli být nuceni k věčné "mementoizaci". Je to jako prožít si řádnou bolest zubů (to připomínání), a pak, jen tak ze sportu, si jít nechat vyvrtat "na pamětnou" další zub, zdravý. Ať si ČSFD diskutuje o čem chce (stejně jsou tam u podobných recenzí názory "i za Titanik mohou Židé"), ale na eretz-u je to, podle mne, Luďkovališovské téma. A tím se pana V. rozhodně nechci dotknout.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi