Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Izrael vs. okolní svět

<< < (2/5) > >>

M.Opletal:

--- Citace: wocicko kdy  5. Dubna 2012, 19:58:49 ---Pro M. Opletala:
1, lidé rádi tlachají, čím více anonymně, tím lépe jim to jde od ruky. Do očí nedokážou říci to, co v klidu napíšou. Na Lidé.cz se vykašlete, čím víc lidí, tím větší tragédie. Odpověděl jste si sám: k čemu je takové fórum? No k ničemu.

2, Holocaust se odsuzuje, protože to byla fakt hrůza a protože se nejen Židé starají, aby se na to nezapomnělo. Z několika důvodů - podle mne - lidé se rádi vzrušují hrůzami (všimli jste si, že filmu holocaustové téma zaručí zaskórování za Oskarové noci?), za druhé je to levičácká propaganda proti pravicovým režimům. Zvláštní, cokoli co aspoň trochu zavání nacismem musí být okamžitě potlačeno, ale komunismus, který toho napáchal snad ještě více (a proti Židům taky) ten v klidu zasedá ve světových pralamentech. 

3, Proč se západ zastával ztahu Srbové x Albánci a na Izraelce a Palestince kašle... proč asi? Protože na Balkáně se mohlo NATO zcela přirozeně angažovat a tak ulejvat peníze ve zbrojení. No a taky proto, že se vymírající křesťasnký západ bojí naštvat demograficky prospertjící arabský svět.

No a ta poslední poznámka: Izrael je bohatý, nezávislý stát nemá, kdo by ho hlídal, hrubě řečeno nemá se komu zodpovídat, jen Hospodinovi  ;) Což si upřímně řečeno po těch stoletích nesvobodna zaslouží. A když ej někdo náhodou na Židy zlí, vzpomene se na jistého Adolfa a už jsou všichni hodní, čemuž se nelze divit. Ani to není zenužívání, prostě konstatování faktu. Otázka je, kdy tento fakt přestane mít objektivní platnost v současné politice a morálce.

--- Ukončit citaci ---

Děkuji...  :)
Od konce: oceňuji, že i vy popíráte obhajitelnost neustálého argumentování 1888 v dnešní době. Co bylo, je minulostí, většina zločinců byla dříve či pozděj dopadena, ale nelze to mít jako univerzální argument do nekonečna.
Je nejlepší jak jakýkoliv akt proti Izraeli je ihned antisemitický.

S tím Balkánem je to zajímavé, kdyby bylo více lidí jako vy, asi by odzvonilo těm naivkům, co v NATO vidí něco zázračného.
K tomu holokaustu - ale jak jsem napsal již jinde, nelze z toho těžit navždy.
A s lidé.cz máte pravdu - já jsem tam byl jedinný, kdo měl aspoň tolik slušnosti že se představit a měl na profilu fotografii.
Divím se, proč osůbka co se vychvaluje Izraelským diplomatický pasem má potřebu trávit skoro celý den u PC psaním žlučovitých komentářů... kdepak asi ten pas sebrala? Osobně si mylsím že velvyslanci, byť provizorní, jsou vybírání lepším sítem...

Tamar:

--- Citace: M.Opletal kdy  5. Dubna 2012, 08:29:39 ---Zdravím,
ke vstupu na toto fórum mě motivovalo chování lidí na tomto fóru...
--- Ukončit citaci ---

fóra na lidé.cz jsou velmi specifická a známá určitou povrchností a obvykle zbytečným tlacháním..

paní, která má onen zmíněný nick, trochu znám a můžu k tomu jen říct, že úroveň jejích výroků je do značné míry omezená profilem těch identit, ke kterým hovoří.. (já se jí divím, protože s těmi hovořit je zbytečné)

Pokud jde o p. spisovatele, "oficální názor (většiny) židovstva v Izraeli" bude totožný s názorem vyjádřeným v článku na hlavní stránce našeho webu:

https://eretz.cz/2012/04/gunter-grass-aneb-stareho-esesaka-novym-kouskum-nenaucis/

Tomu, co řekla Wočičko tady moc nerozumím, protože její příspěvek jaksi podivně sám sobě odporuje.

Talmid:
1)já se tedy ještě nesetkal s argumentací holocaustem, jen furt slyším kritiku, že to děláme, ale nikde jsem to nečetl, neslyšel, neviděl.

2)Například Mr. Bartoš se plamenně obhajuje, že není antisemita, protože nerozlišuje podle rasy. Ale pak mi tedy vysvětlete, proč haní zcela všechny stránky židovství od kultury, přes víru po politiku Izraele. Když někdo podobným způsobem napadá Izrael-respektive když vidím, že Izrael pro něj bude  superzáporák i kdyby posílal do Afriky všechen HDP, pak vyjádřím svůj názor, že daný člověk je antisemita-a to i když to z dané věci přímo nevyplívá. Ale zase častěji slyším, že to děláme, než že by se to skutečně dělo. Antisemiti a Propalestinci to prostě hrají tak, aby to vypadalo, že jsme ti světovládci, co furt fňukají a dělají ze sebe victims.(a nejčastěji to píší pod nepolitické stránky o holocaustu=víc jak provokace)

3) jak zjišťovat pravdu o Izr.X Arab. konfliktu-zeptejte se třeba tady a pak u seriozních opozičních servrů(kdyby nebyly tak ty neutrální) na totéž. Jinak to prakticky nejde.

M.Opletal:

--- Citace: Marcela kdy  5. Dubna 2012, 22:04:44 ---
--- Citace: M.Opletal kdy  5. Dubna 2012, 08:29:39 ---Zdravím,
ke vstupu na toto fórum mě motivovalo chování lidí na tomto fóru...
--- Ukončit citaci ---

fóra na lidé.cz jsou velmi specifická a známá určitou povrchností a obvykle zbytečným tlacháním..

paní, která má onen zmíněný nick, trochu znám a můžu k tomu jen říct, že úroveň jejích výroků je do značné míry omezená profilem těch identit, ke kterým hovoří.. (já se jí divím, protože s těmi hovořit je zbytečné)

Pokud jde o p. spisovatele, "oficální názor (většiny) židovstva v Izraeli" bude totožný s názorem vyjádřeným v článku na hlavní stránce našeho webu:

https://eretz.cz/2012/04/gunter-grass-aneb-stareho-esesaka-novym-kouskum-nenaucis/

Tomu, co řekla Wočičko tady moc nerozumím, protože její příspěvek jaksi podivně sám sobě odporuje.

--- Ukončit citaci ---

Oné paní jsem podal rozumný dotaz, který sice byl proti Izraeli, ale když nedokázala odpovědět rozumně a pokorně, dostala oplaceno stejnou mincí.
Líbí se mi, jak je každý hrdina na internetu, když má skrytou identitu... ať se prezentuje v reálu, bez masky  ;)

M.Opletal:

--- Citace: Talmid kdy  5. Dubna 2012, 23:29:37 ---1)já se tedy ještě nesetkal s argumentací holocaustem, jen furt slyším kritiku, že to děláme, ale nikde jsem to nečetl, neslyšel, neviděl.

2)Například Mr. Bartoš se plamenně obhajuje, že není antisemita, protože nerozlišuje podle rasy. Ale pak mi tedy vysvětlete, proč haní zcela všechny stránky židovství od kultury, přes víru po politiku Izraele. Když někdo podobným způsobem napadá Izrael-respektive když vidím, že Izrael pro něj bude  superzáporák i kdyby posílal do Afriky všechen HDP, pak vyjádřím svůj názor, že daný člověk je antisemita-a to i když to z dané věci přímo nevyplívá. Ale zase častěji slyším, že to děláme, než že by se to skutečně dělo. Antisemiti a Propalestinci to prostě hrají tak, aby to vypadalo, že jsme ti světovládci, co furt fňukají a dělají ze sebe victims.(a nejčastěji to píší pod nepolitické stránky o holocaustu=víc jak provokace)

3) jak zjišťovat pravdu o Izr.X Arab. konfliktu-zeptejte se třeba tady a pak u seriozních opozičních servrů(kdyby nebyly tak ty neutrální) na totéž. Jinak to prakticky nejde.

--- Ukončit citaci ---

Jak říkám, mě na Izraelcích vadí jejich věčné fňukání a válčení - ti arabové jsou v právu, kdyby prodala/věnovala Německá vláda v roce 1940 část protektorátního  území Švédsku, měli by jsme právo je vyhnat anebo jim zamezit vstup. A s těmi araby je to to samé.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi