Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Izrael vs. okolní svět

<< < (4/5) > >>

M.Opletal:

--- Citace: Talmid kdy  6. Dubna 2012, 00:10:06 ---kdo, mluví o jiných pravidlech- chci stejná jako mají všichni-zcela neutrální platící vždy a všude
z vietnamci je to preci jen trochu jiného-ted už jsme samozřejmě integrovaní lépe než oni, je demokracie a svoboda --jde to. ve středověku to nešlo

O Izraelskoarabském konfliktu se píše leccos-málo z toho je objektivní názor a i z těchto názorů se těžko vybírá pravda. Takže prosím žádné ukvapené závěry

--- Ukončit citaci ---

Jenže dnes je taky demokracie a svoboda - a cikáni stále nejsou mentálně schopní fungovat. A Židé? Pár znám, co se chodá v pořádku, ale pak znám jednoho nafoukaného, co je takový malý Ovadia Josef, a ti židi Izraelští? To je pohroma...

Talmid:
o Izraelských Židech těžko soudit - hodně diverzifikovaní a co se dozvím z médií- snad až tam pojedu zjistím víc. Já osobně tady v Čechách znám jenom fantastické úžsné nebo geniální Židy a .... svoji matku  ;D

M.Opletal:

--- Citace: Talmid kdy  6. Dubna 2012, 00:17:54 ---o Izraelských Židech těžko soudit - hodně diverzifikovaní a co se dozvím z médií- snad až tam pojedu zjistím víc. Já osobně tady v Čechách znám jenom fantastické úžsné nebo geniální Židy a .... svoji matku  ;D

--- Ukončit citaci ---

Tak já znám jednu celou rodinu, co jsou hodní lidi, a pak znám jednoho, kterému táhne na 50, a neváží si gójů.
Tvou matku pozdravuj, a ukaž jí to píše ShalomTelAviv: https://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=14082&auth=&ID_from=0&dir=1
Ať vidí co píše na net člověk, co se definuje jako její krajanka.  ;)

Talmid:
není krajanka-žijem tady už po tisíc let  :D
opravdu sem v clanku nenašel nic zleho-to ss těma afg. je jasnej vtip je to i se :D líkama

PS: poslal jsem vám zprávu

wocicko:

--- Citace: Marcela kdy  5. Dubna 2012, 22:04:44 ---
Pokud jde o p. spisovatele, "oficální názor (většiny) židovstva v Izraeli" bude totožný s názorem vyjádřeným v článku na hlavní stránce našeho webu:

https://eretz.cz/2012/04/gunter-grass-aneb-stareho-esesaka-novym-kouskum-nenaucis/

Tomu, co řekla Wočičko tady moc nerozumím, protože její příspěvek jaksi podivně sám sobě odporuje.

--- Ukončit citaci ---

četla jsem to znova a přijde mi to koherentní. Židé mají většinou skvělý úsudek, také je to velmi inteligentní národ, ale zrovna ten článek, který jsi tu citovala je dost vedle. Grass není o nic víc esesák, než byl každý řadový československý policista za protektorátu (tzv. Zglajchšaltování všech složek policie po RSHA). Naopak, je to velmi pacifistický člověk s liberálním cítěním, vždycky více na levo než napravo - je sociální demokrat. Na skloku války byl zařazen do divize Waffen-SS což byla vlastně armáda a byl tam jen několik měsíců, než skončila válka. Je přece známo, že na sklonku války pušku dostal každý, kdo ji udržel... Konkrétně Grass - abych byla přesná - do armády vstoupit chtěl (ve 44 mu bylo 17) protože chtěl odjejít z domova kde bylo prý nesensitelně, rodiče byli zavilí katolíci, chtěl vstoupit do námořnictva, ale byl převelen do zmíněné divize. Jeho báseň v próze, o které se v Tebou zminovaném článku mluví, má opodstatnění, jak už jsem psala. Pokud něco ohrožuje světový mír, je to napětí na předním východě, tedi "vina" tamnějších - všech- států, že jsou v napětí, to je prostý fakt a ten jsem tu napsala.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi