Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
IZRAELSKÉ ozvěny
gvodrazka:
Přesně tohle jsem od Palestinců čekal: zase obdivně vzhlížejí k nějakému protiizraelskému idolu. >:(
Připadá mi to, jaky by Erdogan vedle oficiální "velké politiky" (členství v NATO, pevný článek ve frontě proti Íránu, resp. Sýrii) praktikoval svoji separátní "malou politiku", nasměrovanou na některé tradiční zájmové oblasti, spadající do bývalé Ottomanské říše.... Jakoby říkal: za to, že jsem loyální k hodnotám euro-americké civilizace, mi ponechte volnou ruku v teritoriích, tureckému srdci blízkých ... :-[
Palestinci se ovšem krutě mýlí, pokud si myslí, že by něco získali pod tureckým establishmentem - Turci s nimi v podstatě pohrdají skoro stejně jako s Kurdy... 8)
Scooolie:
Mám už nějakou dobu problém se zde přetiskovanými příspěvky z jiných médií, a to kvůli jejich obsahu. Rád bych proto sdělil následující:
1) respektuji právo každého psát na Fórum své názory, popř. přetiskovat názory z jiných médií v rozsahu, v jakém má patřičný souhlas v souladu s autorským zákonem, aby se tak nedopustil trestného činu zásahu do cizích autorských práv
2) do budoucna smažu každý příspěvek, kde objevím větu jako "východní Jeruzalém, okupovaný Izraelem" a podobně. I svoboda má své hranice a pro protiizraelskou propagandu na tomto webu místo nebylo, není a nebude.
Děkuji za pozornost.
aege:
Již počtvrté se na základně Adam konala soutěž ve střelbě, které se zúčastnili elitní izraelští střelci z jednotek izraelské armády a policie. Účastnili se nejlepší střelci speciálních jednotek, včetně těch, jejichž samotná existence je pro veřejnost tajná.
Každá z oslovených jednotek vyslala do soutěže tým čtyř nejlepších střelců, na které čekaly čtyři různé soutěžní úkoly.
Ze soutěže vyšly lépe speciální jednotky izraelské policie. Na prvním místě skončila jednotka Yamam, což je speciální protiteroristické komando. Následováno bylo speciálními jednotkami Mistaarvim a Gideonim. V individuální soutěži obsadili první tři místa příslušníci jednotky Yamam.
Z letošní soutěže vyšla sice lépe izraelská policie, je však třeba poznamenat, že příslušníci speciálních policejních jednotek se rekrutují obvykle z bývalých členů speciálních jednotek izraelské armády a jedná se tak obvykle o velmi zkušené vojáky/policisty.
https://www.izraelapalestina.cz/?p=1106
aege:
Ozbrojenci z palestinského pásma Gazy vystřelili na jižní Izrael další raketu. Židovský stát odpověděl leteckými nálety na místo v centrální části pásma Gazy, kde se údajně vyráběly zbraně, informuje v úterý agentura AFP s odvoláním na izraelskou armádu.
Palestinský útok nezpůsobil žádná zranění ani škody. Podle deníku Jerusalem Post byla odpálená raketa novým, modernějším typem, který v hlavici unese daleko větší množství trhaviny.
Zatím není známo, zda si izraelská odpověď vyžádala nějaké oběti.
Nejnovější útok z Gazy přišel v době klidu zbraní po srpnovém teroristickém útoku na letovisko Ejlat nedaleko hranice s Egyptem, kde zemřelo osm Izraelců. Na tento atentát Izraelci reagovali řadou náletů na Gazu, kde zemřelo 26 Palestinců. Palestinské ozbrojené skupiny pak odpálily desítky raket na izraelské území.
Konflikt Izraele s palestinským hnutím Hamas, které pásmo Gazy kontroluje, eskaloval v roce 2008 otevřeným vojenským střetem, kdy izraelská armáda odpověděla na provokace palestinských ozbrojenců operací Lité olovo. Třítýdenní válka si vyžádala tisíce lidských obětí na palestinské straně.
https://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/palistinci-zase-poslali-raketu-na-izrael-ten-odpovedel-leteckymi-utoky.html
aege:
https://izeny.eurozpravy.cz/celebrity-spolecnost/33524-peronova-vlastnila-poklady-ktere-naciste-ukradli-zidum/
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi