Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Egypt a Tunis

<< < (5/84) > >>

Scooolie:
Sulejman má šanci. Stačí aby nasadil "národní" a "islámskou" image. Něco jako svého času Sadat. Armáda jde za velitelem a nevěřím tomu, že by propukla vzpoura. Egyptská armáda nejspíš sehraje roli tradice latinoamerické a pomůže nastolení vojenské junty "národní spásy". A třeba i s rétorikou islámskou a národní. Ale ve skutečnosti armádní. A proto věřím Sulejmanovi.

Není ovšem rok 1956 a pokud by byl zablokován Suez, tak nebude bojovat Francie nebo VB, ale USA...A nepošlou tam jediného vojáka, ale pěkně ze vzduchu rozsekají vše, co se jim nebude líbit. Nakonec vznikne opět (výše zmíněná) vláda národní spásy. Blokování Suezu dnes nemá žádný smysl. Tehdy se jednalo o boj o znárodnění Suezu, ale dnes je Suez egyptský a nemá smysl si ničit zdroj příjmů. Už tak mizerných poté, co turisté balí a letos už asi nepřijedou...

gvodrazka:
A teď Vám řeknu, čemu věřím já: že tam Amíci vůbec nezasáhnou (leda že by si spletli Egypt se Srbskem), a že nakonec se věci díky těm egyptským magorům vyvinou tak, že zase budeme, my Izraelci, nuceni opalovat se na 101. kilometru od Káhiry.... ;D

bibin:
Suez by nejlépe zajistila egyptská armáda, pokud ta ne, tak Cahal. Dodávám, Mubarakova egyptská armáda. T.č., jak to vidím na al-Arabíji, jde o nahrazení sekulární diktatury islámskou diktaturou. Přirozeně, pro Egypt je vhodnější Pharao Democracy. Krade jenom faraón, ostatní na něm závisí. Budou-li krást looters, (viz ukradené zlaté figurky z hrobu Tutanchamóna) B-h s touto zemí. NATO neberu vážně. V Afghánu říkali, že odstraní otroctví a násilí na ženách. Realita... 2.300 sebevražd Afghánek ročně, poměrně hodně upálením. (A kde je Bouaziz, byť mučedník...)

Tomsik:
Dlouho jsem tu nic nenapsal ale jiz nemohu stat stranou...za sebe jen reknu, ze trnu jak to dopadne, na jednu stranu dobre ze se rozhybala situace, ktera nikam nevedla, nebo mozna spise vedla, prave k tomuto, radu let na druhou obrovske riziko, vse je tu jiz popsano. Diky za cerstve zpravodajstvi doufam ze kluci z Cahalu maji pevne nervy pripadne uz potichu lestej kniply v pilotnich kabinach :-)

Scooolie:
Zrovna včera mě napadlo, jestli Tomsíku ještě někdy zajdeš  :) 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi