Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
K článku "Palestinská správa se rozpadá na dvě části ..."
Samuel:
Tak nevím zda to je jen můj pocit, že to vše je nějak velmi dobře plánováno a koordinováno, využívajíc totální neschopnosti současné Israelské vlády.
1. Prosyrský a proiránský Hizbaláh upevňuje pozice na jihu Libanonu, zatímco na severu váží ozbrojené střety hlavní síly libanonské armády
2. Sýrie se soustřeďuje u hranic s Israelem a jedná s Olmertem o vydání Golan.
3. Prosysrský a proiránský Hamás pomalu dobývá celou Gazu
Nezbývá mnoho času a Israel bude opět obklíčen nepřítelem připraveným a odhodlaným ho zničit. Za této situace se mi 3 měsíce, které dává Barak Olmertovi k odchodu, zdají příliš dlouhé. Nerad bych byl svědkem další války s Olmertovou vládou v čele Israele.
Scooolie:
Přesně tak. A ještě je třeba dodat, až Hamas definitivně ovládne Gazu (což bude nanejvýš do týdne) a trochu si odpočine, začne expandovat do Judeje a Samaří.
Takže žádný další odsun a vyklízení území. Naopak. Judeu a Samaří je třeba dostat pod maximální izraelskou kontrolu.
Yan:
--- Citace: Scooolie kdy 13. Června 2007, 13:37:52 ---......Takže žádný další odsun a vyklízení území. Naopak. Judeu a Samaří je třeba dostat pod maximální izraelskou kontrolu.
--- Ukončit citaci ---
Otázka zní kdo to v tom případě plánuje a koordinuje. To vypadá na nějakej osadnickej orgán.
Scooolie:
Tak já měl samozřejmě na mysli, aby Judeu a Samaří dostala pod maximální kontrolu izraelská armáda a další bezpečnostní složky. Rada obci Ješa a další to opravdu - při vší úctě k nim - nezachrání. Jsou to dobří lidé, kteří nemají proti profesionálním vrahům z Fatáhu a Hamasu šanci..
Yan:
Nojo no, když ty jsi nepostřehl ten ironickej podtón ;D To je prostě problém netové komunikace.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
Navštívit plnou verzi