Judaismus > Obecná náboženská debata
z nácků ortodoxními Židy
daniel lehotsky:
Pawel to vysvetlil,,je mi luto vsetkych tych,ktorych som vtedy mlatil.Sam voci sebe vsak nenavist necitim."
bibin:
--- Citace: Scooolie kdy 29. Září 2010, 22:10:50 ---Bibin: Přesně tak. Co si ale myslet o světě, který mlčí o tisících obyčejných lidí, kteří s nasazením života skrývali za WWII Židy a současně oslavuje agenta Abwehru a nacistu Schindlera, který využíval otrocké práce a pak - ó, jak byl úžasný - své otroky nenechal pozabíjet, ale zachránil je?
Jsme prostě ve světě, kde se aplauduje hajzlovi, který se přestal jako hajzl chovat, a kde se přehlíží ti, kdo se nikdy jako hajzlové nechovali.
--- Ukončit citaci ---
Souhlasím.
A pokud je to tak, jak píše Daniel, pak "no mercy". Rabín bohužel neodhadl, že mučit psy a kočky pod vlivem cracku "somewhere close to Harlem" a mlátit "just bcse joy and hate" lidi- a NELITOVAT TOHO- je rozdíl. Podstatný. Žid nebo nežid. A co varšavská obec???
zoom:
Vážení, rabín Shudrich není žádný naivka, kterého by někdo mohl opít rohlíkem. Také si pravděpodobně celou story dobře prověřil, pochopitelně medializace podle mého názoru není to pravé ořechové, ale takový je už dnešní svět.
Jinak i česká neonacistická scéna měla svého debilka židovského původu (sice ne halachického, ale přecejen) a také se to publikovalo a podle mě také nevkusně.
Pokud ti lidé v Polsku měli odvahu s tím vším vystoupit, tak asi chtějí něco sdělit a řekla bych, že to neonacistickou scénou může pěkně zamávat, nezapomeňte, že leckerý neonácek si může také uvědomit že je lasně věřící katolík a to je také něco.
bibin:
Měl jsem perný den, tedy stručně. Zoome, píšete, že medializace není to pravé ořechové. No CNN je sama nenašla, podle toho jak Ola hovoří, sdělování "příběhu" ji přinejmenším nevadí. Jsou to lidé bez lítosti, a jak Daniel slovensky napsal: "sami vůči sobě však nenávist necítí "(Pawel). VY PÍŠETE: POKUD TI LIDÉ V POLSKU MĚLI ODVAHU S TÍM VŠÍM VYSTOUPIT, ASI CHTĚJÍ NĚCO SDĚLIT. No, dodávám já, tak to jistě možná tušíte, co chtěli sdělit? Prosím, podělte se se mnou. Já to netuším. Pokud máte pocit, "že to hne neonacistickou scénou" (už je vidím, jak si na Blueberry stahují klip CNN a zděšeně říkají končíme, ;Djsme demaskováni) tak sděluji, že to s nimi ani nehne. Možná neonacisty považujete za vzdělance (to je vidět na základním vzdělání obou protagonistů, protože práci na jatkách, byť košer, dělají jen intelektuálové...), já ovšem nikoli. Jsou to lidé z etologického hlediska (živočišnosti) následující alfa samce. Nic jiného neumí. Pokud vůdce není, hnutí zaniká. Pawel (nebo jak se ta morální zrůdička jmenuje) vůdčím samcem přirozeně nebyl a není.
sad:
Vážený Scooolie.
Vážený Bibine.
Jak praví tradice: Kde stojí kajícníci, ani cadikim stát nemohou (případně: neobstojí).
Tisíckrát se mi to nemusí líbit (a mnohdy nelíbí), ale zároveň vím, že to tak je [přičemž bezdůvodná medializace, oslavování atd. se mi protiví; netřeba tedy oslavovat, ale za jistých okolností může zveřejnění třeba pomoci (a třeba taky ne); myslím, že si každý z informačního veletoku stejně vezme jen to, co hledá].
Nicméně kauza je to přinejmenším zajímavá a zrovna tak citlivá.
S úctou
sad
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi