Všeobecná kategorie > Bezpečnost - armáda, zpravodajství, policie
Mír se Sýrií a Golanské výšiny
Yan:
to Samuel: moje diskuze začala u tvého příspěvku, a nijak se netýkala problému navrácení Golanských výšin, pouze jsem upozornil že to masívní ničení severu Izraele včetně Haify byla reakce na předchozí izraelský vojenský útok na Libanon, zatímco u tvého příspěvku se ten Izraelský útok na Libanon tak nějak vypařil. Kdyby Izrael nezaútočil na Libanon tak by k tomu třeba nedošlo. Ale uznáván jedná se o spekulaci, a proto se držme faktů. A tím je že masívní ničení severu Izraele včetně Haify raketovým ostřelováním Hizballáhu bylo reakcí na předchozí vojenský útok Izraele na Libanon.
Yan:
to mrstejskal: tohle vysvětlení akceptuji, s drobnou výhradou že ať už to bylo jakékoli divadlo, nezakládá to žádná práva do budoucna........
mrstejskal:
--- Citace: Yan kdy 11. Června 2007, 15:30:12 ---to mrstejskal: tohle vysvětlení akceptuji, s drobnou výhradou že ať už to bylo jakékoli divadlo, nezakládá to žádná práva do budoucna........
--- Ukončit citaci ---
Právě že zakládá, milý Yane. My, kdo věříme, že lidstvo nepovstalo z opic, ale je dílem Stvořitelovým, stejně tak jako naše matička Země, nemůžeme nerespektovat to, co bych nazval Jím ustanoveným dědičným právem Izraele na teritorium, které On sám pro něj vybral. Žádný jiný národ na světě nedisponuje vyšším stupněm legitimity ve vztahu k území, jež obývá, než jakým disponuje "Izrael ve vztahu k Izraeli". O detailech můžeme vést někonečné diskuse(všichni navzájem), princip je ale dán. Nelze jej změnit, izraelské "dějiny přítomnosti" nemohou logicky nenavazovat na dějiny, v nichž bylo ono dědičné právo ustanoveno. Řečeno s Cimrmanem: může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit, ale nic s tím nenaděláte. Tak to prostě je, "ber nebo neber".
Samuel:
--- Citace: Yan kdy 11. Června 2007, 15:28:07 ---to Samuel: moje diskuze začala u tvého příspěvku, a nijak se netýkala problému navrácení Golanských výšin, pouze jsem upozornil že to masívní ničení severu Izraele včetně Haify byla reakce na předchozí izraelský vojenský útok na Libanon, zatímco u tvého příspěvku se ten Izraelský útok na Libanon tak nějak vypařil. Kdyby Izrael nezaútočil na Libanon tak by k tomu třeba nedošlo. Ale uznáván jedná se o spekulaci, a proto se držme faktů. A tím je že masívní ničení severu Izraele včetně Haify raketovým ostřelováním Hizballáhu bylo reakcí na předchozí vojenský útok Izraele na Libanon.
--- Ukončit citaci ---
Jak u "blbých", stále dokolečka. No comment.
nillbert:
ani jsem se původně nechtěl zapojovat - protože už diskuze o něčem tak absurdním jako je "vrácení" Golan je nehoráznost :-/
...a k tomu pánovi co mu řikaj Olmert už mám jen jedno: před popravou mučit, mučit a mučit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi