Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
izraelsko-palestinská jednání pod taktovkou Clintonová-Obama
bibin:
no je přirozeně tisíce prostředků. Ale, jak říká staré čínské přísloví: tygra nakreslí skoro každý. Ale prokreslit kosti v těle tygra dokáže jen mistr. (Tedy- málokdo). Nemyslím si, že by bylo populární zopakovat Vámi jmenovanou akci. Co by Hamás udělal? Zase by před své zbraně nahnal ženy a děti a střílel by skrze tyto lidské štíty????Jako vždy a jako obvykle. Ovšem, kdo by byl ten špatný, je jasné. Je jedno řešení. Arabové se bojí psů. Tři psi puštění do srocení Arabů jsou lepší, než cokoli ireversibilního, nevratného. Takový "pamplonský efekt", jen místo býků-psi. Tři už jsou smečka. A násobek, který by prošel tunelem (my je nekopeme) případně se protáhl hranicí,ten by "vyčistil" prostor, a bez boje. Vím, jaké postoje měla generace předků. I když psy byla nucena odevzdávat, po "kůře"v KT psy (vlčáky) nesnášela. Jenže, jsou i jiná, tzv. moloss plemena, na která lze vsadit. Představte si, že by se na komorskou Mavi Marmaru dostalo vzduchem, nebo přeskokem z člunu na člun tucet velkých psů..... Jak by to končilo? Plaveckým happeningem tureckých teroristů. Ovšem všech :P (Rád v této souvislosti podotýkám, že soudce panelu O.S.N. Desmond da Silva prohlásil, že Mavi Marmara NENÍ turecko-izraelskou záležitostí, neboť -jak mnou uváděno v červnu 2010 jinde- plula pod komorskou vlajkou tedy jurisdikcí. KOMORY SI MOHOU NA IZRAEL STĚŽOVAT U ICC, řekl da Silva, jinak je to věc 700 individuálních žalob "účastníků plavby". Takže Turci a jejich nohsledi objíždějí Anatolii, a chtějí aby se psaly žaloby. Konkrétně, zcela nezávisle se sešli (právníci IHH) v Haagu, čeká je Istanbul a ještě Dauhá, kde budou "koordinovat své postupy". Doufám,že ti Janečkovi lidé z ČTV napadnou soukromoprávní žalobou Cahal tak...jako ostatní.
bibin:
Pokud jsme v rovině fikcí, tak těch tucet psů (nepřežili by všichni) by loď "vyčistilo", teroristé by si doplavali na ta "poslušnější" plavidla, a Mavi Marmara by se zřejmě bez kapitána, ale s několika vydávajícími hafany, sunula k izraelským teritoriálním vodám. Do nichž by vstoupila jako komorská "abandonned ship". Nenáležela by pak Izraeli? Opuštěná, nalezená. Takový plováček... Přirozeně, hafani by museli mít kyperské psí známky (třeba), očkování, čipy-tak aby bylo možné prokázati, že jejich dobrovolná spontánní činnost nesouvisela s činností il orgánů, které by tyto "věci" umístili následně do karantény. (Právní domněnka- teroristé po psech házeli kuskus a tím je, při řádné trampové plavbě na Kypr vydráždili k přeskoku/seskoku na objekt (Mavi Marmara).) 8)
ivanoslav:
Jedna vec mi ale nejde do hlavy. Kdyz Hamas posila zeny a deti ke zbranim proc je za to mezinarodni spolecenstvi nejak nebuzerovalo? Plno lidi jen odsuzovalo Izrael, ale takove fakta by meli rikat ve vsech hlavnim zpravach at si lidi udelaj obrazek o Hamasu.
Pokud si dobre pamatuju tohle jsem nikde neslysel, kazdy mel v hube jen izrael ale zkritizovat a odsoudit Hamas a podporit izrael to ne..
To fakt nevim jak bych resil. Strilet do zen a deti je brutalni. Asi jak pisete ty hafany. Ale ne tucet, vyslechtil bych jich rovnou tisic a na ne. Proste nasadit nejaky tezky kalibr.
janagab:
podívejte se, vážení, problém je tento: Evropa je už v tuto chvíli podstatně (možná už i zásadně) islamizovaná. A tak, analogicky k situaci ve 30.letech minulého století (kdy obětovala Židy Hitlerovi) si říká, obětujme Izrael a bude dobře. Jenže, nebude... to si tu můžeme omílat furt dokola, ovšem převaha debilů ve vedení všech evropských států (možná v tuto chvíli bych ještě i obhajovala Česko, protože to se v této otázce jeví nejméně protiizraelské) říká jediné - Arabům se musí vždy a za všech okolností ustoupit i za cenu pravdy (podobně jako kdysi Hitlerovi). A to je konec! čeká nás dělení zrna od plev (zase). Je potřeba neustoupit, ale realisticky vidět, že pravdu a spravedlnost není možné ani hledat ani čekat - od oficiálních představitelů EU (nevím přesně, jak od USA). Prostě, teď jede každý za sebe a každý je nositelem pravdy nebo podlosti. tak se rozhodněme (tady na tomto serveru skoro myslím, že se většina už rozhodla).... jo , a zas tak sami nejsme! jen není o všech, kteří za Izraelem stojí, tak moc slyšet, jako o těch ostatních...
bibin:
moc dík za příspěvek. Ale my už jsme problém diagnostikovali. Nám (mně) je jasné, kde stojím. Upřimně řečeno: praprababičku mi s rakouským pasem a vepsaným izraelitským náboženstvím čtyři roky držela carská policie ve vyhnanství (jako nezletilá cestovala za praprapra...do Oděsy,- a dojela po válce), mladší generace- válka, legie, ještě mladší opět válka, tábory a eradikace rodin nebo Svobodova armáda. Zažil to každý. A po válce, v míru- rozstěhovávání zbytků. Matka prožila nucený prodej nemovitosti u Prahy a transfer na Moravu, kde si "směla" za 40.tis. koupit byt...v roce 1970. (Rok čtete dobře). Zažil jsem jako dítě. Realizující příslušník státní bezp. Ei..lmann (žid).... Nikdy jsem ani na minutu nepochyboval o tom, že i já skončím tam, kde mí dědové. Což není "stýskání si". Bohužel jsou dnes lidé, kteří zapomněli. Stačí číst Haaretz. Takže, já nechci fantazírovat. "Bojuji" zatím alespoň slovem a perem. Přirozeně, TADY o boj nejde...Plácáme si s ivanoslavem, protože nechceme nikomu zbytečně ubližovat. Ale šahídové nejsou lidmi, kteří žádají něco jiného, než naši smrt. Spíše, smrt všech. Anebo smrt nejlepších z nás. Když jsem rozebíral onu Mavi Marmaru, bylo zřejmé, že teroristům může jít o zajetí vojáků. Dobře, došlo na má slova (komorské právo potvrzeno). Ale jim stačilo navíc pár "opatření" a nót (diplomatických) a loď mohla zůstat v mezinárodních vodách, a vojáky unést, zvl. kdyby čluny Zodiac a vrtulníky Sikorski byly napadeny jiným, skutečně válečným hladinovým plavidlem. Riskl by velitel operace ozbrojený konflikt?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi