Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
izraelsko-palestinská jednání pod taktovkou Clintonová-Obama
ivanoslav:
heh, tak to je dobre napsano :)
Evidentne okolni staty izraele ho taky dost nenavidi. No jsem zvedav jak to jednou dopadne.
Palestinci a izrael vecne vedou nejake mirove rozhovory (alespon me to tak prijde) a kde nic tu nic.
bibin:
Myslím, že by to zde zaznít mohlo (z VS OSN) v New Yorku: A. Liebermann ve svém- jistými kruhy kritizovaném projevu dne 28.9.řekl, že pro mír bude možná zralá příští generace Palestinců. Podstatné je, že delegátům připomenul, že od roku 1948 do roku 1967 mohli Palestinci (ministr tento termín používá) mít dávno samozřejmě samostatný stát, kdyby Egypt a Jordánsko projevily dobrou vůli. Gaza, Judea a Samaří byly prosty izraelského vlivu po celých těchto DEVATENÁCT let. A přirozeně, od roku 2006 mohl mít Hamas z Gazy "Palestinskou islámskou republiku", dodávám na okraj já...
bibin:
Aniž bychom se příliš pohli nebo sama jednání pokročila, zajímavé bude, zda židé skutečně nabydou ve své zemi svých práv. Právě jsem dočetl stať o tom, kterak se starosta Jeruzaléma bojí zasáhnout proti arabské nelegální výstavbě ve východní části města. Bojí se mezinárodního ohlasu. Samozřejmě, slečen Novákových, schopných dny a dny za peníze NGO vysedávat v ženské části domu s Arabkami, a plkat o ničem, je více a více.
bibin:
Co mne na druhé straně potěšilo je to, že židé v diaspoře si problém uvědomují. Tento týden se v Evropě setkávají mj. ruští a ukrajinští oligarchové žijící v Erecu se zástupci diaspory, a doufejme, že se z toho něco kloudného vyvine. Kloudně se zatím vyvíjejí krásky ruského původu, kterým země viditelně prospívá (o portálu IzRus, myslím, psát nemusím). ;)
bibin:
monolog sám se sebou (téměř) obohacuji- (u paní Clintonové klid?) sdělením, že íránská delegace v těchto dnech pobývá u bolivijského prezidenta indiánského původu Evo Moralese, který se při fotbalu (jehož je fandou i hráčem) tento týden proslavil tím, že na faul protihráče reagoval-jeho kopnutím do rozkroku. Žel, nehrálo se s Íránci. Morales vyváží do Íránu uran, aby "spekl" přátelství s Ahmadínežádem. Kdo už mu také zbývá. Sice má i Missky ve vládních funkcích (slečnu Burtonovou), ale jinak žije cele sám samotinký (v paláci)-ne cele. Jak už druhé volební období voličům vštěpuje, "oženil se s Bolivií". A tak za horkých nocí altiplanských sní o bicepsech a tricepsech a deltoidech té íránské opičky, která se rozhodla sníst naše banány. A posílá jí yellowcakes. Když už nejsou ty naše banány.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi