Judaismus > Rabín odpovídá na Vaše dotazy
košer?a co Abraham
Elazar:
--- Citace: Dan kdy 2. Srpna 2010, 17:04:22 ---A kde se píše, že Mojžíš vysvětloval přikázání? Byla už v té době předána všechna přikázání? Já to chápu tak, že soudil, ne vykládal přikázání.
--- Ukončit citaci ---
V Exodu (Šemot) 18,16.
ptrkmnk:
Ještě nevím jak se tady s tím pracuje,ale k věci,Ano je to provokace jak kdosi uvedl.Ale ,jiný řekl že Mojžíš zakázal jísti masa s mlékem,och jak mylná to formulace slova Božího.Přece nebudeš vařiti kůzle v mléce jeho matky né? Je to asi neetické co ?Je tam vařit. Kůzle. Kůzle jež se narodilo koze matce.Vařit v jejím mléce.To pridáváte k slovu Hospodina další příkazy a tak ho znevažujete,a měníte původní přikázání?Jinak nevíte že se kůzlata vaří v mléku protože jinak to páchne? Asi ne po takové době aplikace nesmyslů.Jestli se ale v něčem pletu hluboce se omlouvám celému světu,i vy mi odpusťte.Zákon je tu proto aby ukázal že jste hříšní a potřebujete milost Boží a Mesiáše aby proměnil vaše srdce jak píše ezechiel-že nám dá nové srdce.i Abraham byl nazván spravedlivým na základě víry a ne zákona.jste jeho potomci ne.Když ale nevěříte ani slovům Mojžíše .Napravte mě.
Tamar:
--- Citace: ptrkmnk kdy 2. Srpna 2010, 23:40:48 ---Napravte mě.
--- Ukončit citaci ---
trhni si .. (od toho tu nejsme) .. :D :D
Elazar:
--- Citace: ptrkmnk kdy 2. Srpna 2010, 23:40:48 ---Jestli se ale v něčem pletu hluboce se omlouvám celému světu,i vy mi odpusťte.
--- Ukončit citaci ---
Omluva přijata, odpuštěno.
Jdi v pokoji.
Šťastnou cestu.
chaje:
Vaření kůzlete v mléce jeho matky byl původně pohanský (neizraelský)magický obřad v té době rozšířený, tj. zakazovala se tím tato magie. Tehdy každý věděl, o co jde, dnes už se to neví. Postupně se to rozšířilo na nemísení masa s mlékem. Rozšiřování příkazů se říká "plot kolem Tóry" a dálo se to proto, aby někdo z nevědomosti nepřestoupil to, co se opravdu nesmí....můžeme s tím souhlasit nebo ne, někdy to dle mého názoru dospělo opravdu až příliš daleko, ale je to historický fakt
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi