Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
CENZURA
Karels:
Já nevím, proč se dohadovat - proč se konkrétně nezamyslíme nad nějakým textem z ???? , a tam ať každý "předvede", co mu ten text říká... - ať už s ohledem, nebo bez ohledu na tradici (Talmud) - ať chcete, nebo ne, stejně ty diskuze skonči u biblického textu, respektive u výkladu...
Možná návrh pro zřizovatele těchto stránek, že by se založila rubrika - kde bychom se zamýšleli nad určitou statí ???? - mohlo by jít o týdení čtení... - každý by se mohl vyjádřit..
Scooolie:
--- Citace: Karels kdy 7. Června 2007, 11:50:33 ---Možná návrh pro zřizovatele těchto stránek, že by se založila rubrika - kde bychom se zamýšleli nad určitou statí ???? - mohlo by jít o týdení čtení... - každý by se mohl vyjádřit..
--- Ukončit citaci ---
Nevím, jaký by o to byl zájem. Nicméně nic nikomu nebrání udělat každý týden nové téma třeba v "Judaismus" - "Obecná náboženská debata"...
karaitecz:
--- Citace: Karels kdy 7. Června 2007, 11:28:07 ---to karaitecz,
uvědomuješ si člověče, že tím vlastně taky nahráváš všem, kteří židy nemají rádi?
3) Pripomenul jsem ze take rabini neunesli tihu argumentu, ze existovala i Farizejska/Rabinska inkvizice, paleni knih oponentu, upalovani odpurcu, vyhaneni odpurcu do exilu, cenzura, zruseni vsech nerabinistickych skol,....
Pro mě osobně je to novinka...
--- Ukončit citaci ---
Dejiny pisou vitezove, at uz jsou dobri nebo spatni.
V tomto pripade to jsou bohuzel Rabini.
Co ale dokazuje, ze jejich nazory a tvrzeni jsou pravdiva?!
Stari Talmudu?!
Ten je prece mladsi nez krestanska Evangelia!
Pocet vyznavacu?!
V tom pripade je vice pravdivy islam a krestanstvi (a jejich vyklad Tory)!
Myslis ze je lepsi falsovat dejiny a mlcet o historickych faktech jenom proto, ze se to neshoduje s Talmudem a ze to "poskozuje" Talmud?!
Me nazory neskodi Zidum a ani moje argumenty antisemitum nepomuzou, antisemita bude nenavidet Zida jenom protoze je Zid a je mo jedno jestli veri v Talmud nebo v Toru, je mu jedno jestli je ateista nebo verici, zda zije v exilu nebo v Israeli.
Spis by te melo zajimat jestli mam pravdu, nebo ne a ne se zajimam o to ze svou kritikou Talmudu poskozuji Zidy.
Pokud nemam pravdu, da se to vyresit argumenty.
Ale to se nedeje ani na akademicke pude, dokonce bylo zabraneno aby byla napsana diplomova prace ktera by kritizovala Talmud z nerabanistickeho zidovskeho pohledu!
Karels:
Já Talmud beru jako kolektivní paměť židovského národa - mám k němu přece jenom nějaký vztah (ač jsem křesťan). Pokud by to chtěl někdo kriticky rozebrat - tak to by musel být naprostý genius, protože je to obsáhlá knihovna, navíc ať chceš, nebo ne, to čtení tě ovlivní - i když s jeho obsahem nesouhlasíš.
Scooolie:
--- Citace: Karels kdy 7. Června 2007, 11:28:07 ---to karaitecz,
uvědomuješ si člověče, že tím vlastně taky nahráváš všem, kteří židy nemají rádi?
--- Ukončit citaci ---
Pravdu, pravdu, nic než pravdu. Stejně jako nezamlčujeme problematické vztahy v islámu nebo křesťanství, není důvod mlčet o nich v židovství. Jinou věcí je, že debata by měla být pokud možno umírněná, věcná. Což zatím více méně je.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi