Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Testy DNA
Karels:
Co je mi známo, tak jeden z nejvýznamnějších rabínů byl konvertita k judaismu - rabi Akiva...
Ty testy DNA by se snad daly pochopit, pokud by šlo o koheny a uvažovalo by se obnovení chrámu... a jejich službu tam...
Yan:
--- Citace: Karels kdy 4. Června 2007, 12:21:25 ---Co je mi známo, tak jeden z nejvýznamnějších rabínů byl konvertita k judaismu - rabi Akiva...
Ty testy DNA by se snad daly pochopit, pokud by šlo o koheny a uvažovalo by se obnovení chrámu... a jejich službu tam...
--- Ukončit citaci ---
Karelsi, mě vůbec nejde o nějaké náboženské záležitosti. Mě jde o to objasnit historický původ těch entit, to mě zajímá.
Vader:
--- Citace: Karels kdy 4. Června 2007, 12:21:25 ---Co je mi známo, tak jeden z nejvýznamnějších rabínů byl konvertita k judaismu - rabi Akiva...
--- Ukončit citaci ---
Doufam ze nejsem moc off-topic, ale mel jsem za to, ze rabi Akiva byl synem konvertity, nikoliv konvertitou :o
zoom:
Ano rabi Akiva je potomek konvertitu. Geneticky byla prokázana pouze příslušnost ke Kohenum, to se ovšem dědí po otci. Je o tom nějaká moudrá kniha, zjistím Vám její název a autora. Take jsem někde četla, že geneticky jsou židé nejblíže Iračanum. Konec koncu odtamtud vyšel Abrahám.
Scooolie:
--- Citace: zoom kdy 4. Června 2007, 22:18:01 --- Take jsem někde četla, že geneticky jsou židé nejblíže Iračanum.
--- Ukončit citaci ---
Jak kteří, jak kteří ;) Modroocí statní blonďáci, kteří dokázali oklamat i nacistické hlídače genofondu, nebo čínští Židé ze Šanghaje, k těm Iráčanům nebudou mít asi úplně blízko :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi