Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse
Testy DNA
Scooolie:
Jasné. Mě jde spíš o to, že i pokud by se při troše štěstí prokázala ona návaznost, tak by to sice dokazovalo příbuznost, ale samo o sobě by to asi nestačilo k závěru, že ti lidé dnes jsou židé ve smyslu židovského práva.
Ale jak už jsem řekl - mohl by to být zajímavý výzkum. Skoro mám kacířský pocit, že už to určitě někoho v Izraeli napadlo, ale že výsledky nevyšly nijak slavně a proto to nebylo zveřejněno ;)
Vader:
Nevim, cele mi to prijde zvlastni. Za predpokladu, ze budu mit nejake potomky, by mohla nastat docela komicka situace. Ad absurdum dotazeno by se (z non-mitochondrialni DNA) dalo prokazat, ze vikingove jsou vlastne zidovsky kmen ;D
Yan:
--- Citace: Vader kdy 30. Května 2007, 18:34:52 ---Nevim, cele mi to prijde zvlastni. Za predpokladu, ze budu mit nejake potomky, by mohla nastat docela komicka situace. Ad absurdum dotazeno by se (z non-mitochondrialni DNA) dalo prokazat, ze vikingove jsou vlastne zidovsky kmen ;D
--- Ukončit citaci ---
Trochu serióznosti by neškodilo, aneb hrubé chyby měření je třeba vyřadit.
Ale když už jsi uhodil na tuhle strunu, tak řada lidí by se asi velmi divila s kým se se jejich prapra.......prabába spustila :o
Vader:
--- Citace: Yan kdy 30. Května 2007, 21:37:10 ---Trochu serióznosti by neškodilo, aneb hrubé chyby měření je třeba vyřadit.
--- Ukončit citaci ---
Jsem serioznost sama. Mam vikingske predky a severske geny, coz se projevuje nap. vyberem nekterych leciv. Tak, jako jsou leky, ktere zabiraji jen na tzv. kavkazsky typ (belosi), tak jsou i drobne specialitky, kterymi se lisi severane, presneji vikingove (Finove obvykle zustavaji mimo).
Ale ciste geneticky vzato asi nebude neco jako "zidovsky puvod" mozno geneticky zjistit. Uz jen proto, ze Arabove jsou take semite. Pokud budu brat (napr. u vykopavek) v potaz jedinou dostupnou DNA - mitochondrialni, pak se muzu seredne zmylit, protoze pra-pramatka mohla byt treba Egyptanka (semito-hamitka). Rekl bych, ze neco takoveho je spise veci kulturni antropologie, nez genetiky.
Yan:
--- Citace: Vader kdy 30. Května 2007, 22:24:37 ---......Ale ciste geneticky vzato asi nebude neco jako "zidovsky puvod" mozno geneticky zjistit. Uz jen proto, ze Arabove jsou take semite. Pokud budu brat (napr. u vykopavek) v potaz jedinou dostupnou DNA - mitochondrialni, pak se muzu seredne zmylit, protoze pra-pramatka mohla byt treba Egyptanka (semito-hamitka). Rekl bych, ze neco takoveho je spise veci kulturni antropologie, nez genetiky.
--- Ukončit citaci ---
Já ale tohle vlákno založil na otázce zjistení původu Falašů a toho ndickýho kmene a zjistení mozných příbuzností s židovskou respektive etiopskou populací. Je jasný, že by se tam silne uplatnila statistika.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Navštívit plnou verzi