Všeobecná kategorie > Všeobecná diskuse

Chrámová hora

<< < (2/6) > >>

Elazar:
Samozřejmě, že žádného žida s jarmulkou nebo nějakým vnějším znakem židovství na území pod plnou kontrolou PS nepotkáte.

janagab:
to Elazar:
... bohužel...

Vader:
Jojo, ale je to jako pri povinnem zatmivani pri bombardovani rozsvitit na strese domu xenonovy majak  :(
Jeste k tem pojmum Izraelec a potomek 12 kmenu : tady ziju v omylu mozna ja, ale dosud jsem mel za to, ze pro zminene potomstvo se pouziva/pouzivalo slovo Izraelita.

janagab:
to Vader:
Asi ano - Izraelita jako potomek 12 kmenů. Je to možná tím, že pojem Izraelec je v českém ekumenickém překladu Bible používán ve smyslu Izraelita. Tato dvě slova se proto pro mne stala synonymy (Izraelita a Izraelec) na rozdíl od občana Státu Izrael. Ale stejně - jak by to rozlišili na checkpointu při vstupu do Betléma, kdyby tam šel  Žid (byť bez jarmulky či jiných "vnějších znaků", tedy zřejmě spíše tajně) a kdyby tam mířil  Izraelec (resp. Israeli people - tak, jak stojí na varovných tabulích před Betlémem: No entry for Israeli people)? Nám občas do autobusu někdo vlezl, když jsme přijížděli na hotel do Betléma nebo naopak, když jsme z Betléma odjížděli a vždycky jsme museli mít po ruce pasy. Já prostě pořád moc nechápu, proč je Betlém výhradně v palestinské autonomii, která na mě působila opravdu velmi nepřátelským dojmem (o pořádku ani nemluvě). Nebyl (a neměl by být) Betlém v zemi judské?

zoom:
Tak ta posledn9 otázka je opravdu dobrá. Betlém je sice v zemi judské, ale země judská není souřasný Izrael (bohužel). Podobně jako jiná území, která se v Bibli označují jako judská, izraelská území, dnes jsou v rukou ..... no však víte.  :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 
Navštívit plnou verzi